top of page

Вийшла друком третя книга проєкту «Сумщина. Велика спадщина»


видавництво Суми издательство Сумы Эллада

Третій том серії «Сумщина. Велика спадщина», що видається за сприяння облдержадміністрації коштом обласного бюджету, має назву «Краєзнавство».

Книга є своєрідною антологією праць істориків, краєзнавців, археологів та етнографів – уродженців тих населених пунктів, що входять нині до складу Сумської області, або творчість яких пов’язана з нашим краєм і є помітним явищем на Сумщині та в Україні.

У першій частині тому «Краєзнавство» можна ознайомитися з непересічними, відомими за межами України авторами, які жили та працювали давно і дуже давно. Цікаві спостереження, ґрунтовні розвідки – яким був наш край, якими були наші люди сто, двісті років тому. Читач, який зануриться в подані в книзі тексти, зрозуміє, що спільного з Сумщиною у автора «Історії Русів» Григорія Полетики, архієпископа, історика і богослова XIX ст. Філарета. Які краєзнавчі розвідки залишив для нащадків автор «Чорної ради» Пантелеймон Куліш, що знає про Охтирський монастир письменник Хома Абищо, як розбійник Кудіяр був пов'язаний із нашим регіоном - і ще чимало іншого.

Не менш цікавий розділ «Сучасність», де можна знайти багато нового і цікавого про історію нашого краю.

Наклад книги - 700 примірників - буде розповсюджено у бібліотеках, школах, музеях області.

Нагадаємо, дві попередні книги серії «Сумщина. Велика спадщина» – «Образотворче мистецтво» і «Поезія» вийшли восени 2018 і навесні 2019 року відповідно. Модератором проекту є журналіст і письменник Євген Положій. Редакторську групу зі створення третьої книги «Краєзнавство» очолив голова Сумської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Олег Корнієнко.

Джерело: sm.gov.ua

Соціальні мережі
bottom of page