top of page

Будинок родини письменника Панаса Мирного перетворять на музей


Садибу на Полтавщині, в якій мешкала родина українського письменника Панаса Мирного, реставрують і перетворять на музей. Про це повідомляє сайт Гадяцької міської ради.

Власником будинку був Дмитро Цимиренко – далекий родич сестри Панаса Мирного. Після переговорів з міським головою він розпочав передачу садиби на баланс Гадяцької міської ОТГ, але за умови, що міська рада проведе реконструкцію історичної пам’ятки.

Повідомляється, що у будинку проводитимуться екскурсії, організовуватимуться театралізовані історичні перфоманси, літературні читання, конкурси та майстер-класи, вечори-зустрічі й засідання літоб’єднань, інтерактивні музейні екскурсії. У перспективі територію планують максимально наблизити до тих часів, коли вона належала родині Панаса Мирного.

«Буде створено цікавий туристичний об’єкт з сучасною та зручною інфраструктурою для жителів і гостей міста», – зазначається у повідомленні.

Також міська рада Гадяча закликає всіх небайдужих взяти участь в обговоренні створення музею та поділитись своїми пропозиціями. Ідеї та побажання можна залишити на сторінці Facebook відділу культури і туризму Гадяцької міської ради та за електронною адресою: hadiach_kultura@ukr.net.

Нагадаємо, облаштувати музей літератури Сумщини планують у Недригайлівському районі. Для цього мають кімнату, в якій зберігаються матеріали про письменників із села Курмани у приміщенні колишньої школи.

Джерело: "Читомо"

Соціальні мережі
bottom of page