top of page

В Сумах презентували книгу про історію села Штепівка Лебединського району


Суми видавництво книга

Автор книги «Штепівка та навколишні хутори і села. Долі людей та поселень» – заслужений працівник соціальної сфери, кандидат педагогічних наук Володимир Підлісний. Участь у презентації взяла тимчасово виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Ірина Купрейчик.

«Я хочу подякувати людям, які усім своїм серцем, усією душею люблять Сумську землю, а головне – авторові цієї книги моєму товаришу Володимиру Іллічу Підлісному. Цю книгу він писав цілих сім років. Книга присвячена історії населених пунктів колишнього Штепівського, а нині частини Лебединського району Сумщини. Вона розповідає про події столітньої давнини. Автор використовує спогади очевидців, архівні документи, щоб зібрати цілісну картину історії рідного краю», – зазначила під час презентації Ірина Купрейчик.

За словами Володимира Підлісного, ця книга вийшла завдяки багатьом небайдужим людям – його землякам, спонсорам, колегам, історикам і звичайним жителям Лебединщини, які і стали героями цієї праці.

«Книга про Штепівку – це книга про минуле, але вона створена заради майбутнього. Відкривши її, ви поринете в історію своїх батьків, дідів, минувшини цього краю», – зазначив Володимир Підлісний.

На презентації були присутні друзі і знайомі автора книги, відомі сумські краєзнавці, журналісти і жителі Лебединського краю, який і став головним героєм видання.

«Я – історик, викладав історію України у школах, вишах різних рівнів, тому повною мірою розумію цінність праці «Штепівка та навколишні хутори і села. Долі людей та поселень». Це історія поіменна, практична, краєзнавча», – зазначив директор Лебединської школи-інтернату Анатолій Удод.

Книга розповідає про понад трьохсотрічну історію краю, розрахована на широкий круг читачів. Тут знайдуть для себе щось цікаве й учні шкіл, і студенти, і краєзнавці, усі, хто хоче знати історію Сумщини. Її родзинка – понад 1100 фотографій. Це дореволюційні фото, фрагменти карт Слобожанщини ХVII-XX ст., північно-західної частини території. Це видання займе почесне місце у бібліотеках Сумської області.

Джерело: sm.gov.ua

Соціальні мережі
bottom of page