top of page

Розпочався прийом заявок на конкурс «Найкращий книжковий дизайн-2020»


конкурс видавництво книжковий дизайн

Конкурс «Найкращий книжковий дизайн» розпочав прийом заявок.

До участі в конкурсі українські видавництва можуть подавати книжки, які були надруковані в період з травня 2019 року по квітень 2020 року, і не були заявлені до конкурсу раніше та створені українськими дизайнерами / ілюстраторами. Участь у конкурсі безкоштовна.

Номінації, в яких буде обрано переможців: – книги для читання (книжки, у яких домінує текстова частина; поезія, проза, фікшн, нон-фікшн); – візуальна книга (видання, у яких домінує візуальна частина; видання про мистецтво, альбоми, фотокниги, каталоги, книжки зі значною кількістю зображень, графічні романи тощо); – дитяча книга (дитяча й підліткова книжка різних жанрів і видів, дитячі графічні романи); – утилітарна (книга переважно прикладного характеру, нон-фікшн, науково-популярна книга, наукова, навчальна література, путівники, кулінарна книга тощо); – експеримент (самвидав, фотокниги, артбуки і лімітовані видання, зіни, графічні романи тощо).

Подати заявку для участі можна до 4 травня за посиланням.

Засідання журі конкурсу відбудеться 18 травня. Оголошення результатів конкурсу – 20 травня під час відкриття Міжнародного фестивалю Х Книжковий Арсенал.

З колекцією переможців можна буде ознайомитися на спеціальному стенді у секції «Арт-книга» Х Книжкового Арсеналу, де з 20-го по 24-те травня відбудеться читацьке голосування за книжку з найкращим дизайном 2020.

Конкурс відбувається вп’яте, його було започатковано у 2016 році Міжнародним фестивалем «Книжковий Арсенал» в співпраці з Goethe-Institut в Україні за підтримки Франкфуртського книжкового ярмарку та фонду «Buchkunst».

Переможці конкурсу представляють український книжковий дизайн у міжнародному змаганні, яке організовує німецький фонд Buchkunst; також книжки-переможці експонуються на міжнародних книжкових ярмарках у Лейпцигу і Франкфурті.

Джерело: "Літакцент"

Соціальні мережі
bottom of page