top of page

Кращим детективним романом за версією премії «Рівертон» став «Ніж» Ю Несбе


Rivertonprisen – одна з найпрестижніших премій у галузі детективної літератури – визначилася з переможцем-2020. Власне, цьогоріч у відблисках слави купається відомий норвезький письменник Ю Несбе зі своїм романом «Ніж» (Kniv).

«Ніж» – продовження історії про детектива Гаррі Голе. «Це твір із чудовим описом складного розслідування, елегантно написаний, із безліччю сюрпризів і несподіванок, які ведуть читача у дивовижних напрямках», – зазначається про книжку-переможця на сайті «Рівертон-клубу».

Ю Несбе – автор десятків детективних романів та кількох дитячих книжок. Зокрема, він добре відомий за серією детективів про поліцейського інспектора Гаррі Голе. Твори Несбе перекладені більш ніж двадцятьма мовами світу. Неабияку популярність здобув серіал «Окуповані», створений за його сценарієм.

Премія «Рівертон» вручається щорічно за найкращий детективний роман. Цю відзнаку названо на честь норвезького письменника й журналіста Свена Ельвстада (1884–1934), який писав детективи під псевдонімом Стайн Рівертон.

Джерело: "ТекстОver"

Соціальні мережі
bottom of page