top of page

Олег Сенцов запрошує на онлайн-презентацію свого роману «Другу також варто придбати»


15 травня о 19:00 відбудеться онлайн-розмова з кінорежисером, сценаристом, письменником та громадським активістом Олегом Сенцовим, під час якої він презентуватиме свій новий апокаліптичний роман «Другу також варто придбати», написаний під час ув’язнення в російській колонії. Модеруватиме зустріч Мар’яна Савка. Пряма трансляція відбудеться на сторінці «Видавництва Старого Лева» у Facebook.

Роман «Другу також варто придбати» – це вигадані фантастичні реалії (позаземна цивілізація, яка нібито прагне врятувати людей від них самих) та цілком реальні проблеми людства: боротьба за ресурси, колабораціонізм, вплив пропаганди на свідомість громадян та роль у цьому всьому маленької людини.

З приводу роботи над твором Олег Сенцов зауважує: «Другу також варто придбати» був задуманий у межах трилогії, коли я ще писав свій перший роман «Купіть книгу – вона смішна». Тоді, в 2010 році, я не думав, що мої книги будуть видані, ба більше – написані в такому несерйозному стилі. Але я пообіцяв собі, що якщо перший роман колись буде видано і матиме більше 18 читачів, то я напишу другий, а потім, можливо, і третій. Уже перебуваючи в ув’язненні, на той момент у північному якутському таборі в 2017 році, я дізнався, що моя книга видана і почав отримувати позитивні відгуки від простих читачів. Тому я розпочав роботу над другою. Працюючи щодня, написав її майже за три місяці – на щастя, часу у в’язниці достатньо. Через два роки, на початку 2019-го, я зробив другу редакцію і відправив чистовик на волю, так як не знав, скільки ще мені доведеться перебувати за гратами».

Олег Сенцов – український кінорежисер, сценарист, письменник. Лауреат Премії імені Андрія Сахарова за свободу думки, Премії Американського ПЕН імені Барбари Ґолдсміт «Свобода писати», Національної премії України імені Т. Шевченка. Був незаконно ув’язнений Російською Федерацією з травня 2014 року і засуджений до 20 років позбавлення волі. В рідну Україну повернувся в 2019-му.

Джерело: «Буквоїд»

Соціальні мережі
bottom of page