top of page

Харківська літературна резиденція приймає заявки на 2020 рік


Український ПЕН та Харківський ЛітМузей розпочали прийом заявок на участь у Харківській літературній резиденції-2020. Учасники творчого проєкту житимуть у Харкові протягом місяця (в окремих квартирах), аби мати змогу комфортно й зосереджено попрацювати над своїми творами й перекладами.

Подати заявку можна до 30 червня, детальні умови для заявників тут.

Вирушити на резиденцію можуть українські автори, які на момент подання заявки мають не менше трьох опублікованих книжок. Усього резидентів буде чотири: перші двоє працюватимуть з 15 серпня по 15 вересня, наступні – з 15 вересня до 15 жовтня.

Обиратиме резидентів журі, до складу якого ввійшли представники Українського ПЕН: Сергій Жадан, Андрій Курков, Катерина Калитко, Остап Сливинський і Наталка Сняданко. Імена щасливчиків оголосять 10 липня на сайтах і ФБ-сторінках організаторів проєкту (PEN Ukraine, ЛітМузей).

Окрім книжок, над якими автори працюватимуть, вони також повинні написати есеї про своє відчуття Харкова, час, проведений на резиденції. Організатори планують у подальшому видати ці твори окремою збіркою.

Учасники резиденції отримають стипендію у розмірі 28500 грн: у цю суму, крім податків, включені витрати на проїзд, харчування та проживання в Харкові протягом місяця.

Це вже третя Харківська літературна резиденція. Цьогоріч вона реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Джерело: «ЛітАкцент»

Соціальні мережі
bottom of page