top of page

Рейтинг The New York Times: 11 бестселерів, які чекають вас на полицях українських книгарень


Обираючи книги для прочитання, ми часто спираємося на рекомендації. Інколи це поради від друзів, літературних критиків, а іноді й від ЗМІ. І чи не найпопулярнішим є рейтинг видань від The New York Times. Пропонуємо увазі наших читачів добірку свіжих україномовних перекладів із рекомендованого американцями списку.

Боб Вудворт «Страх. Трамп у Білому домі»

Навколо особистості президента США Дональда Трампа чимало розмов та суперечок. Тож не дивно, що його біографія зацікавила найвідомішого журналіста-розслідувача у світі, лауреата Пулітцерівської премії Боба Вудворта. Автор викрив для читачів найцікавіші історії з кулуарів Білого дому та створив найбільш детальний портрет 45-го президента Сполучених Штатів. Про успішність книги говорить її наклад, що становить понад 2 мільйони примірників.

Лі Прайс «Про що ми говоримо, коли говоримо про книжки»

Останнім часом все частіше точаться суперечки про майбутнє паперової книги. І з кожним роком збільшується кількість прихильників думки, що паперові книги скоро зникнуть. Лі Прайс – професорка, керівниця програми «Історія та література» у Гарварді та викладачка курсу «Історія книжок та читання» –вирішила детально розібратися в цьому питанні. Її книга «Про що ми говоримо, коли говоримо про книжки» стала найбільш фундаментальним дослідженням читання як явища за останні роки. Тож авторка розгорнуто відповідає на питання, що чекає на книгу в найближчому десятилітті та чи вдасться електронним гаджетам її здолати.

Марґарет Етвуд «Заповіти»

Репутацію живого класика Марґарет Етвуд виправдала ще своїм попереднім романом «Оповідь служниці», який спровокував чимало обговорень в літературних колах. Продовження ж цієї історії письменниця описала в книзі «Заповіти», яка вже стала бестселером №1 за версією The New York Times. Дії роману занурюють читача в світ релігійного фанатизму, в якому жінка не має жодних прав. А єдиною її функцією є дітонародження.

Мішель Обама «Становлення»

Мішель Обама завжди була непересічною особистістю. Вона перша афроамериканка, яка стала першою леді. Вважається, що саме з Мішель Білий дім був найгостиннішим за всю свою історію. Тож не дивно, що Обама стала однією з найзнаковіших жінок епохи. У власних мемуарах Мішель Обама розповідає читачам про події, які її сформували, родину та життя в Білому домі. Ця жінка досить відверто ділиться своїми досягненнями й розчаруваннями, переконаннями й натхненнями.

Гізер Морріс «Татуювальник Аушвіцу»

Книга «Татуювальник Аушвіцу» розповідає про кохання, яке здолало смерть. Це дебютний роман австралійської письменниці Гізер Морріс, написаний на основі реальних подій. Головні герої Лалі Соколов та Гіта Фурман зустрілися в концентраційному таборі «Аушвіц» у 1942 році. Він мав лише оновити її татуювання з порядковим номером, а натомість закохався з першого погляду. Разом пара пережила страшні випробування, але таки дочекалася омріяного возз’єднання.

Елізабет Ґілберт «Місто дівчат»

Ґілберт вкотре підкорила світ своїм новим романом «Місто дівчат». І вчергове вона підняла тему жіночої сексуальності й права жити так, як хочеться. Звісно ж, не обійшлося й без незвичайного кохання та справжньої дружби. Події роману розпочинають свій розвиток у 1940 році. З того моменту, як Вівіан Морріс виганяють з коледжу. Згодом несподівано для себе дівчина опиниться у справжньому вирі довоєнного богемного життя. На неї чекають знайомства з зірками, багато сексу та безмежжя алкоголю. Та це лише початок її шляху, який згодом змусить зробити багато важливих висновків.

Вільям Макрейвен «Застеляйте ліжко. Дрібниці, які можуть змінити ваше життя… і, можливо, світ»

Це зовсім невеличке видання, в якому адмірал Вільям Г. Макрейвен, командувач Військово-морських сил США у відставці, називає свої десять правил, що допомогли подолати чимало життєвих проблем із честю. Такі оригінальні й банальні на перший погляд поради, як: «не боятися акул», «не вдаряти передчасно у дзвін», «щоранку застеляти ліжко», насправді ж мають глибокий підтекст. Адмірал роз’яснює суть кожного з цих правил та розповідає історії людей, які свого часу надихали його своїми дисципліною, наполегливістю чи мужністю.

Лорі Готтліб «Як вийти заміж. І чи варте воно того»

Для деяких людей пошуки обранця перетворюються на справжню проблему. Тож авторка книги закликає жінок усього світу полишити гонитву за ідеальним принцом. Ба більше – Лорі зауважує, що для початку потрібно розібратися в собі й відповісти на питання: «Чи тобі взагалі хтось потрібен?». А вже потім вимальовувати портрет ідеального партнера, але без кліше й стереотипів. Авторка відверто розповідає власну історію пошуків того «ідеального-єдиного», ділиться мудрими настановами та думками дослідників, пікап-майстрів, нейропсихологів, соціологів, адвокатів із розлучень і навіть духовенства.

Ерік Рікстед «Дівчата, які нічого не скажуть»

В основі сюжету цього трилера таємниця зникнення юної дівчини з маленького спокійного містечка, що у штаті Вермонт. Це дивне нічне зникнення підштовхнуло детектива Френка Рата повернутися до справ. І це повернення змусить його боротися не лише з безмежним людським злом, а й із власними демонами минулого.

Алекс Майклідіс «Мовчазна пацієнтка»

Життя головної героїні цього роману Алісії Беренсон виглядає ідеальним. Вона успішна художниця та щаслива дружина, живе в найкращому районі Лондона у власному будинку. Та раптом жінка висаджує в обличчя свого чоловіка п’ять куль. Це вбивство стає загадкою для всіх, адже протягом наступних шести років Алісія не скаже жодного слова, не пояснить причин та не спробує виправдатися. Ця історія дуже цікавить суспільство, та жінку ховають від ЗМІ, а психотерапевт Тео Фабер з усіх сил намагатиметься вивідати таємницю цього злочину. Але чи готовий він почути правду?

Девід Лінч, Крістін Маккена «Кімната снів»

Девіда Лінча вже давно сприймають як унікального й не схожого ні на кого митця. Підтвердженням є й незліченна кількість нагород, які він отримав за свої фільми. Тож не дивно, що з кожним роком кількість прихильників його творчості лише зростає. Але не меншим інтересом користується й біографія митця. Тож Девід Лінч, заручившись підтримкою відомої журналістки Крістін МакКенни, сам описав свій життєвий і творчий шлях.

Соціальні мережі
bottom of page