top of page

Стали відомі імена володарів премії Панаса Мирного


Журі премії Панаса Мирного визначило лауреатів 2020 року. Переможці обиралися за кількома творчими напрямками.

Власне, у номінації «Література, літературознавство» премію отримали письменник, краєзнавець Юрій Коцегуб за книжки «Болбочан. Поміж двох огнів» і «З Україною в серці, з шаблею в руці», а також доктор філологічних наук, професор кафедри русистики та східноєвропейських студій Університету Коменського у Братиславі Фелікс Штейнбук за збірку критичних есеїв-мініатюр «Інкубація «Яєць динозавра», яка присвячена творчості Олеся Ульяненка.

У категорії «Журналістика, публіцистика» відзначено поетесу та українознавицю Валентину Філоненко за художньо-публіцистичне видання «Благословенна Богом і людьми».

У номінації «Народна творчість, народні ремесла» перемогу присуджено Геннадію Тихонову, майстру художньої кераміки, члену Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

Премія Панаса Мирного заснована 1999 року. Її присуджують за найкращі здобутки, які «утверджують гуманістичні й національні ідеали, ідеї незалежності України, духовні цінності українського народу та є вагомим внеском у національно-культурне відродження Полтавщини та України в цілому».

Джерело: «Читомо»

Соціальні мережі
bottom of page