top of page

Підбито підсумки конкурсу патріотичних творів імені Олени Теліги та Олега Ольжича


У ІІ Всеукраїнському конкурсі патріотичних творів імені Олени Теліги та Олега Ольжича взяли участь 177 авторів різножанрових робіт. Серед учасників – школярі і студенти з міст та сіл Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Київської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Черкаської, Чернівецької областей.

Учасники демонстрували свої вміння в низці категорій, а саме: поезія, художня проза, публіцистика, буктрейлери. Крім того, вони поділялися за віком: діти (до 18 років) та дорослі/молодь (18−25 років).

За результатами розгляду конкурсних робіт оргкомітет відзначив грамотами та цінними призами переможців у кожній номінації та віковій категорії.

Отже, кращий поетичний доробок, на думку журі, представили: Наталія Цюпящук (Волинська область), Христина Шмагола (Львівська область), Богдан Козійчук (так само Львівщина), а також Богдан Кирста (Івано-Франківська область) і Юліана Нестерович (Тернопільщина).

У категорії «Проза» ліпшими стали: Анастасія Назарова (Донеччина), Анастасія Горбата (Львівська область), Вікторія Пилипчук (Дніпропетровщина), Катерина Андрющенко (Миколаївська область).

У публіцистиці судді відзначили Тетяну Удодову з Луганщини, Олександра Сургуча та Макара Шишенка з Харківської області.

У номінації «Буктрейлери» цього разу тріумфують Марія Юдінцева, Олександра Кичан та Ірина Антонова (усі з Дніпропетровщини).

Крім того, огркомітет конкурсу передбачив майже десяток заохочувальних відзнак для авторів, чия творчість привернула увагу журі, однак призового місця не здобула.

Соціальні мережі
bottom of page