top of page

У Кракові відкриється кав’ярня з українськими книжками


У центрі Кракова представники української громади планують відкрити кав’ярню, де можна буде придбати українські книжки. Очікується, що заклад почне працювати наприкінці серпня – початку вересня на вулиці Славковській (Sławkowska, 28). Зараз у приміщенні закінчується ремонт.

Кав’ярня-книгарня «Nić» («Нитка») буде діяти в кам’яниці «Цеху кравців Кракова». Приміщення невелике – на 6–8 столиків, але поруч – велике подвір’я. До холодів у ньому мають намір облаштувати зимовий садок.

«Хочемо зробити це місце кольоровим, цікавим. У нас амбітні плани на наступний рік. На подвір’ї в нас величезна стіна, розміром 20 на 10 метрів – плануємо зробити на ній мурал. Ми не боїмося роботи, тому з запалом підходимо до всього. Хочемо організовувати проєкти обміну культурним і суспільним досвідом серед молоді. Тобто ми не обмежуємось тільки Краковом. Я думаю, що після першого півріччя спробуємо розробити онлайн-пропозицію для замовлення книжок з України», – розповіла Надія Мороз-Ольшанська, співініціаторка створення «Нитки», а також знана організаторка театрального фестивалю «Схід-Захід».

Соціальні мережі
bottom of page