top of page

«Піккардійська терція» презентувала саундтрек до фільму «Інший Франко»


Вокальна формація «Піккардійська терція» презентувала на розсуд широкому загалу музичну композицію до нового українського фільму «Інший Франко». «Прем’єру пісні «Розпрощався стрілець» присвятили Дню Незалежності України. Сама ж стрічка на великі екрани вийде рівно через рік», – ідеться в повідомленні PR-служби творчого колективу.

Зйомки фільму «Інший Франко» відбувалися торік улітку в Києві та Львові. Прем’єра була запланована на осінь 2020-го. І хоча стрічка вже завершена, через пандемію та карантин її творці вирішили перенести вихід картини на великі екрани на серпень 2021 року і приурочити до 30-ліття Незалежності України та Франкових днів.

«Інший Франко» – це історична, біографічна драма про сина Івана Франка – Петра, який прожив життя, сповнене досягнень та авантюр.

«Наша кінорозповідь про Петра Франка відбувається на тлі історичних подій в Україні. Мова про період 1910-х – початку 1940-х. Українська пісня «Розпрощався стрілець» добре поєдналася із сюжетом фільму. І символічно, що саундтрек виконує саме львівський колектив, адже життя головного героя дуже тісно було пов’язане зі Львовом», – коментує продюсер картини Дмитро Кравченко.

До слова, голоси «піккардійців» уже не вперше стають музичним настроєм кінофільмів. Зокрема, раніше акапельний колектив створив саундтреки до документального фільму «Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939–1941» та одного з лідерів українського прокату – стрічки-фентезі «Сторожова застава».

Соціальні мережі
bottom of page