top of page

Незабаром можна буде побачити нову екранізацію роману Кінга про смертельний вірус


У мережі з’явився тизер серіальної адаптації роману Стівена Кінга «Протистояння». Режисером, продюсером і сценаристом фільму виступив Джош Бун, який зняв «Нових мутантів».

Серед акторів: Олександр Скарсгард, Хізер Грем, Нат Вулф, Джеймс Марсден, Ембер Херд, Вупі Голдберг та інші.

Згідно з сюжетом, на таємній базі відбувається викид смертельно небезпечного вірусу, тож майже всі, хто був у цей момент там, гинуть. Одному з працівників дивом вдається вижити, проте саме через нього епідемія швидко поширюється серед мирного населення. Кількість жертв жахає – вмирають тисячі. Уцілілі діляться на два табори: одні залишилися відданими ідеалам минулого, інші приєднуються до загадкового Чорного Чоловіка, який прагне світового панування.

Як відомо, це вже друга серіальна екранізація роману «Протистояння». Перша вийшла ще в 1994 році, а сценарій до неї написав сам Стівен Кінг. Також на основі роману створили й однойменний комікс.

«Протистояння» (The Stand) уперше надруковане в 1978 році у видавництві Doubleday. Роман написаний за мотивами раннього оповідання автора «Нічний прибій» (Night Surf), який вперше побачив світ у збірці «Нічна зміна». Чимало критиків уважають «Протистояння» одним із найкращих романів Кінга. Українською мовою твір видано у 2017 році.

Джерело: «Українська літературна газета»

Соціальні мережі
bottom of page