top of page

Вийшла «Абетка» Петра Товстухи – книжка, написана в колишній гетманській столиці


Суми Еллада книжка абетка

«Життєвому подвигу козацької сім’ї Нарбутів присвячую» – такими словами розпочинається «Абетка» Петра Товстухи, яку він створив для малят. Книга вийшла друком у «Видавничому будинку «Еллада» (м. Суми).

Чим особлива абетка Петра Товстухи? Письменник продовжив традиції авторів граматики української мови, які закладалися сотні років тому назад.

«Пропонована вам книжка написана в колишній гетьманській столиці – Глухові, вона є продовженням «абеткових» традицій Глухівщини, - розповідає Віктор Заїка, член Спілки журналістів України. - В нашому краї народився Олексій Павлович Павловський - автор першої граматики української мови 1818 року. До створення нової української абетки сто років тому приступив уродженець Глухівщини – академік, художник-графік Георгій Іванович Нарбут. І серед сучасних «Букварів» найкращі ті, що виходять з рук академіка Академії Педагогічних Наук, Миколи Самійловича Вашуленка – випускника Глухівського педагогічного інституту (1961 року) – зараз Глухівський національний педагогічний університет імені Олександра Довженка».

Віктор Заїка рекомендує вчителям і батькам навчати дітей українській мові за книгою Петра Товстухи. «Вірю, зусилля автора абетки – Петра Володимировича Товстухи – члена Національної спілки письменників України – знайдуть благотворний відгук в душах дітей і дорослих, всіх, кому ця книжка потрапить в руки», - підкреслює він.

Зазначимо, що книги Петра Товстухи вже неодноразово виходили у «Видавничому будинку «Еллада» і користуються незмінною прихильністю читачів.

Петро Володимирович Товстуха народився на Сумщині в селі Орлівці Ямпільського району. Проживає в місті Глухові. Творчістю захопився в 1990-х роках. Друкувався в пресі та колективних збірках. Заснував і очолює Глухівську міську громадську організацію інвалідів «Надія». З-під його пера вийшли у світ гумористичні збірки «Коза на полюванні», «Дегустація», «Клубочок жартів», «Торба сміху», «В очі й позаочі», «Круговерть». У 2011 році був прийнятий до Національної спілки письменників України.

Соціальні мережі
bottom of page