top of page

Вийшла друком збірка поезій письменника з Буринщини


Суми книга гуморески Еллада

Наш край багатий на письменницькі таланти, і це вкотре доводить автор із Буринського району Микола Ліщенко. Його збірка поетичних творів «В тумані ранковім» вийшла друком у «Видавничому будинку «Еллада» (м. Суми).

У збірці Миколи Ліщенка читач може знайти численні віршовані жарти й гуморески, проникнуті суто українським народним гумором. Персонажі його творів – прості селяни, люди, які стикаються у повсякденні зі звичайними нібито ситуаціями. Проте письменник побачив їх дещо гротескно, з сатиричної сторони, додав посмішок і "перцю" та приготував читачеві таку вибухову суміш, що викликає сміх і залишає добрий настрій.

Не лише гуморески пише Микола Ліщенко. У новій книзі є розділ, присвячений трагічним сторінкам нашої історії, пропущеним крізь сприйняття і душу автора як простого українського чоловіка. Він згадує голодомор 1930-х років, хлопців, що загинули в Афганістані, молиться за душі героїв Небесної Сотні та ховає разом з односельцями воїна-земляка, вбитого на Донбасі. А ще в його поезіях багато роздумів про долю України, про те, чому так сталося, що колись братній народ став жорстоким ворогом. Любов до рідної землі та її людей, біль за її рани, гордість за нескорену волю України і прагнення свободи – все це постає з рядків Миколи Ліщенка.

Зазначимо, що книга «В тумані ранковім» є четвертою книгою автора. Перед нею побачили світ збірки «Їжте, кума, варенички», «Життєві різнобарв’я».

Що стосується особистості письменника, то доля підготувала йому нелегкі випробування. Микола Іванович Ліщенко народився в с. Слобода Буринського району Сумської області у 1956 році. Служив підводником на Балтійському та Тихоокеанському флоті. Працював у державній охороні та згодом був обраний сільським головою. Нині пенсіонер. Одружений, має дітей та онуків. Можливо, притаманне йому почуття гумору і допомогло пройти цей життєвий шлях гідно, а тепер і дарувати читачам іскри свого самобутнього таланту.

Соціальні мережі
bottom of page