top of page

Перепоховання Олександра Олеся може відбутися вже за тиждень


Сумы Эллада издательство типография полиграфия печать

Дата перепоховання українського поета Олександра Олеся ще невідома, але в Міністерстві культури сподіваються, що це може відбутись через 7-10 днів. Про це заявив міністр культури України Євген Нищук в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Дата перепоховання Олеся ще невідома, бо є технічні моменти. Є вже розпорядження уряду про надання коштів. Далі йдуть моменти, які потребують часу. Але ми сподіваємось, що це може трапитись можливо через тиждень, можливо днів через 10", - сказав Нищук.

Нагадаємо, на початку січня стало відомо, що в Чехії примусово ексгумували останки Олександра Олеся. Ексгумація була спричинена особливостями чеського законодавства: за місце поховання померлого потрібно сплачувати ренту, і родина чоловіка, який це робив і мав на могилу право власності, вирішила після його смерті поховати його на тому місці. Пізніше спадкоємці Олеся дали згоду на перепоховання в Україні.

Влада Чехії також дала дозвіл на передачу Україні ексгумованих останків поета і письменника Олександра Олеся.

Як розповів очільник Мінрегіону Геннадій Зубко, ексгумовані останки українського письменника Олександра Олеся перепоховають на Лук'янівському кладовищі в Києві.

Джерело: "День"

Соціальні мережі
bottom of page