top of page

В Києві відбудеться міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал - 2017"


17-21 травня у Мистецькому Арсеналі відбудеться VIІ міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» — найбільша подія в Україні, що об’єднує літературу і мистецтво.

Місія заходу – сприяти розвитку українського літературно- мистецького середовища та книжкового ринку шляхом міжнародного обміну й поширення найкращих світових практик. У центрі уваги фестивалю – культурна модернізація, самоосвіта і популяризація читання. "Книжковий Арсенал"розглядає книгу не лише як інтелектуальний продукт і атрибут сучасного стилю життя, але й як сферу для інновацій, що активно взаємодіє з іншими креативними індустріями.

"Книжковий Арсенал" за 7 років досяг рівня одного з найвідвідуваніших і найпопулярніших заходів Мистецького Арсеналу.

Як відомо, 2016 року фестиваль відвідало понад 93 тисячі людей, що стало своєрідним рекордом за кількістю у заходах книжкової, літературної сфери в Україні. Цього ж року Книжковий Арсенал презентував розширену міжнародну секцію ярмарку та сцену «Кафе Європа».

За 6 років на "Книжковий Арсенал" завітало понад 300 визначних письменників, митців, інтелектуалів із 25 країн світу. Серед них – автори світових бестселлерів, професори Сорбонни і Гарварду, Королівської арт-академії у Лондоні. Фестиваль стимулює переклади світової спадщини й актуальної літератури українською мовою і зацікавлення світу українськими письменниками.

Цього року Книжковий Арсенал вдруге став партнером національного стенду України на Міжнародному книжковому ярмарку у Франкфурті, що сприятиме культурному обміну та подальшій співпраці з іноземними видавництвами, культурними інституціями тощо.

Джерело: ЛітАкцент

Соціальні мережі
bottom of page