top of page

Вийшла друком збірка творів поета-учасника АТО


Сумы Эллада издательство типография полиграфия печать книги

«Генератор підсвідомості» - таку назву має збірка поезій молодого автора Вадима Косарєва, що побачила світ у «Видавничому будинку «Еллада». Це вже третя книга поета, який пройшов нелегкий шлях особистого і громадянського становлення, брав участь у Революції Гідності і захищав незалежність нашої держави на її східних рубежах.

Переважна більшість творів даної збірки, в силу обставин долі, були написані за межами рідної Сумщини. Загалом до книги увійшли вибрані вірші і окремі тексти пісень автора, створені протягом п’яти років. І в них дуже щиро і відверто розкриваються найсильніші почуття поета – кохання, особисті переживання, туга за рідним домом, любов до батьківщини і до матері, мужність і патріотизм, роздуми про долю країни, дружба з військовими побратимами, враження від перебування на вогняній межі окупованого Донбасу.

Збірка «Генератор підсвідомості» є наступницею двох попередніх видань Вадима Косарєва – «Меланхолії» (2009 р.) та «Модерні стереотипи» (2012 р.), які теж виходили друком у «Видавничому будинку «Еллада». З часу появи перших віршів дуже відчувається, наскільки автор змужнів і змінився його світогляд, незмінними залишилися лише палкі емоції і відчуття поета.

«Основною відмінністю даного релізу від попередніх є більша обширність і багатогранність – розповідає про свою нову збірку Вадим Косарєв. – «Генератор підсвідомості» містить 120 творів (перші дві книги - по 90 кожна), серед яких виділяються нові поетичні жанри, наприклад, воєнна лірика. В суть поезій цієї збірки закладені душевні переживання, надії, роздуми і, як завше, теми кохання».

Валерія Бакуліна, член Національної спілки журналістів України і Фундації імені Івана Багряного, яка знайома з Вадимом Косарєвим з часів Майдану, в передмові до його збірки зазначає, що у молодого автора – велике майбутнє.

«Вадимові ритми вже можна впізнати в оркестрі українських поетів, - переконана Валерія Бакуліна. - Він лаконічний, щирий, безкомпромісний. У його підсвідомості присутнє почуття. Багато інтимної лірики... Пошуки своєї долі... У віршах автора - смак життя і гіркота втрати, готовність до бою, громадянська позиція, тепле відчуття рідного дому. Він може абсолютно все. У чому автор сам признається і розуміє, що писати він не перестане».

Сам автор задоволений новим виданням, його оформленням і високою якістю, а також він сподівається, що книга знайде відгук у серцях читачів.

«Хочу вірити, що хоча б один із творів даної збірки стане для Вас знайомим, близьким до душі. І мені від того буде спокійно. Спокійно, бо недаремно витратив час, що безперестанно спливає», - говорить Вадим Косарєв.

Вітаємо поета із виходом збірки і бажаємо нових успіхів на ниві творчості!

СВОБОДИ ЖИТТЄВІ ХРЕСТИ

Прощавайте, пости, бліндажі,

Безкінечні розводи, наряди,

Гуркотіння на «Мінській межі»…

Досить. Ми повертаєм снаряди.

Зачекалися вдома давно

Наші рідні і віддані люди…

Розлучитися нам не дано,

Бо в серцях ми разом і усюди.

Закінчиться так звана АТО

І Всевишній від бруду очистить.

Більше не заборонить ніхто

Прогулятись по мирному місту.

За свободи життєві хрести

Хто - словами чіплявсь, хто - зубами...

Головне, що змогли довести –

Ми ніколи не будем рабами.

Прощавайте, пости, бліндажі,

Безкінечні розводи, наряди,

Гуркотіння на «Мінській межі»...

Досить. Ми повертаєм снаряди.

Я ПОЦІЛУНКОМ ВИП’Ю ТВОЇ СЛЬОЗИ

Я поцілунком вип'ю твої сльози,

Обіймами тривогу придушу.

Не вір в необґрунтовані прогнози –

Вони всі брешуть. Я лиш не брешу.

Ти не тому до цього довіряла –

Кохати в нього не було причин.

В таких, як він, душа давно зів'яла

І їй вже не зарадити нічим.

Я поцілунком вип'ю твої сльози

І поглядом майбутнє опишу –

В нім зникнуть всі невдачі і загрози.

Зберись. Довірся. Я тебе прошу.

НАС ЗАВТРА МОЖЕ ВЖЕ НЕ БУТИ

Нас завтра може вже не бути – Немає виходу ніде... Прикида снігом щедрий лютий – Лиш квітень докази знайде... Можливо, бачимось востаннє – Вір, чи не вір очам своїм... Задай болюче запитання – Тобі, як брату, відповім... Нас завтра може вже не бути – Немає виходу ніде... Прикида снігом щедрий лютий – Лиш квітень докази знайде...

Соціальні мережі
bottom of page