top of page

Маленька охтирчанка стала учасницею конкурсу "Моя космічна книжка"


издательство книги Сумы типография Эллада конкурс

Триває літературний конкурс для дітей 8–12 років «Моя космічна книжка», ініційований проектами «Yakaboo», «1+1 media» та #книголав. Організатори поділилися листами від перших учасників.

На адресу конкурсу надійшли листи із міст Дніпро, Києва, Охтирка в Сумській області, села Нові Петрівці, міста Лозова у Харківській області, міста Бердянськ Запорізької області, міста Чернівці, селища Краснопавлівка в Харківській області, міста Івано-Франківськ та навіть зі штату Колорадо у США. У листах діти радили Капітану Бу свої улюблені книжки, які варто взяти з собою в космос.

“Це справжня порція дитячої щирості та захоплення гарною літературою! Нас дуже приємно здивувала кількість листів, різноманіття книжок та любов до читання”, - пише «Yakaboo».

Про різні частини пригод Гаррі Поттера діти згадували не в одному листі:

“Є багато різних дуже цікавих книжок, наприклад, “П’ятеро тайно-шукачів і собака “Шерлок Холмс”, “Супер “Б” з “фрикадельками”, “Пастка для ґеймера” і “Близнюки рідко грають поодинці”. Але найкращою книжкою у світі є “Гаррі Поттер” / Софія, 9 років, м. Київ/.

“Моя улюблена книга – “Гаррі Поттер і філософський камінь” /Назар, м. Київ/.

“Я не можу дочекатись польоту на загадкову планету Марс… Коли ви дозволили взяти у подорож свою улюблену книгу, я відразу подумала, що візьму з собою ту, яка стала моєю настільною, улюбленою – “Гаррі Поттер і філософський камінь”. Мені подобається ця книга своєю неповторністю, пригодами, фантастикою.” /Олена, м. Бердянськ/.

Також теплими словами учасники описали один із найтепліших дитячих творів української літератури “Тореодори з Васюківки” Всеволода Нестайка:

“Головні герої твору є вигадливі хлопчики Ява та Павлуша. Вони прості школярі з села Васюківка. Ці хлопчики різні, але їх поєднувало бажання прославитися на весь світ… Але не буду вдаватися в подробиці, щоб тобі, Бу, було цікаво читати цей бестселлер.” /Дар’я, м. Охтирка/.

“Ця книжка пригодницька, смішна та цікава. Як би в ній було безліч сторінок, то я згодна читати безкінечно.” /Влада, с. Тарасівка/.

Ще однією книжкою-улюбленицею учасників стала трилогія Сашка Дерманського “Чудове Чудовисько”:

“Шановний капітан Бу! Раджу почитати КНИЖКУ “Чудове Чудовисько”. Ця розповідь про Чудовська просто захоплює, і змиває волною фантазії та креативу!!!” /Злата, с. Нові Петрівці/.

“Можливо ви вже здогадались що це трилогія, але ця книга мені сподобалась найбільше! В ній зібрані різноманітні риси характеру: зрада, відданість, обман, доброта, хитромудрість та інші.” /Марина, м. Лозова/.

Улюбленою книжкою Соломії з Києва є історія Бодо Шефера про дівчинку-фінансового експерта, яка мала пса Мані:

“Є декілька частин цієї книги. В ній розповідається про те, як дванадцятирічна дівчинка на ім’я Кіра знайшла пораненого пса, та він не простий, і вміє говорити. Назвали його Мані тому, що коли дорослі говорили про гроші, пес відізвався. Мані дуже добре знає все про бізнес.” /Соломія, м. Київ/.

“Мене звати Злата і я обожнюю читати книжки, а надто пригодницькі. І, звісно ж, у мене є улюблена книжка. Але вона не одна. Це серія “Як приборкати дракона”. Зараз існує 11 книжок, і я не можу назвати ту, яка мені подобається найбільше. Я пропоную взяти їх усі з собою… Справа в тому, що всі вони доводять одну важливу думку, а саме: “Із будь-якої ситуації завжди існує вихід”. /Злата, м. Дніпро/.

А перший лист був присвячений книжці Всеволода Нестайка “Дивовижні пригоди в лісовій школі”:

“Це захоплююча книга про пригоди двох друзів – Косі Вуханя та Кольки Колючки. Вона вчить як перемагати ворогів, дружбі, сміливості, доброті, відважності”. /Софія, м. Івано-Франківськ/.

Дівчинка Іра з Чернівців найбільше любить казку Кейт ДіКамілло “Свинка Мерсі – справжня принцеса”:

“В книжці йдеться про свинку Мерсі яка проживала зі своїми господарями. Одного разу в їхній будинок пробрався грабіжник і завдяки свинці Мерсі, всі пожитки будинку були врятовані.” /Іра, м. Чернівці/.

Катерина з Києва радить читати про пригоди кроликів:

“Однією із моїх улюблених книжок є “Велика книжка кролячих історій” Женев’єви Юр’є. Ваша космічна подорож тривала, тому пригоди кроленят стануть в нагоді.” /Катерина, м. Київ/.

А Анна із селища Краснопавлівка радить книжку “Розшукується ракета на чотирьох лапах” Джеремі Стронґа:

“Цій книжці розповідається про собаку, яка мала здатність втягувати у халепу свого одинадцятирічного господаря Тревора та його подругу Тіну. Герої мали неприємності з двома поліцейськими та собаколовом. Про собаку навіть написали у газету, але все рівно її не могли спіймати”. /Анна, с. Краснопавлівка/.

Нагадаємо, конкурс «Моя космічна книжка» стартував на початку березня. «Уявіть собі, що космічні подорожі стали реальністю і тепер можна запросто полетіти на Марс на зимові канікули чи свята. У політ збираються школярі з усіх куточків планети – з Африки та Австралії, Німеччини та о. Ява. Напишіть командиру космічного корабля, Капітанові Бу. Він неймовірно любить казки і пригоди, але не має часу їх читати, бо повсякчас зайнятий космічними польотами. Розкажіть йому, яка ваша найулюбленіша книжка й, можливо, саме її Капітан Бу візьме в наступний політ!», - сказано в умовах конкурсу.

Учасникам літературного змагання слід написати Капітанові Бу листа з описом найкращої книжки, яку обов’язково потрібно взяти в наступну космічну мандрівку. Твір має складатися з 1 аркуша в клітинку звичайного шкільного зошита. «Капітан Бу, на жаль, не має часу читати довгі листи», – зазначено на сайті конкурсу.

Листа слід надіслати до 8 травня 2017 року на адресу: вул. Кирилівська,160 Ю, м. Київ, 04073, «Моя космічна книжка».

Автори найкращих творів отримають свої нагороди-сюрпризи у травні на Книжковому Арсеналі (м. Київ).

Приєднуйтесь, залишилося вже зовсім мало часу!

Соціальні мережі
bottom of page