top of page

У “Видавничому будинку “Еллада” вийшов унікальний художній альбом


видавництво Еллада Суми художня школа альбом

Цьогоріч Сумська дитяча художня школа імені М.Г. Лисенка відсвяткувала 40-річний ювілей. Урочистим завершенням святкових заходів стало закриття 15 вересня ретроспективної виставки “Мрії збуваються” і випуск ексклюзивного альбому кращих художніх робіт учнів і викладачів школи за час існування закладу.

Як розповів директор Сумської дитячої художньої школи імені М. Г. Лисенка Олексій Кузьменко, роботи для виставки “Мрії збуваються” відбирался за останні десятиліття, проте більше половини складає сучасний доробок учнів і викладачів. За масштабами експозиції можна сказати, що така виставка дитячої художньої творчості відбулася в нашому місті вперше.

До урочистого закриття виставки, в якому взяв участь Сумський міський голова Олександр Лисенко, справжнім подарунком ювілярам стало видання книги-альбому “Мрії збуваються”, який вийшов у “Видавничому будинку “Еллада” за фінансової підтримки Сумської міської ради. Високоякісний ілюстративний каталог виставки також розповідає про історію розвитку мистецької освіти в Сумах і заснування “художки”, представляє професійний колектив школи.

Книгу вручали на урочистому закритті виставки викладачам і кращим учням школи. Виконаний на високому поліграфічному рівні, з яскравим наповненням і дизайном альбом викликав захоплення і багато позитивних відгуків.

“Альбом “Мрії збуваються” став дійсно унікальним виданням, - відзначив у своєму виступі директор Сумської дитячої художньої школи Олексій Кузьменко. - Книга вміщує близько 600 робіт за основними напрямками: живопис, композиція, графіка, малюнок, декоративно-ужиткове мистецтво. Альбом у ретроспективі показує неймовірну річ: творчий старт декількох поколінь талановитих сумчан, багато з яких стали професійними художниками, архітекторами, які нині визначають сучасний вигляд міста і його обличчя, або знайшли своє визнання за кордоном. Ця книга по суті є іміджевим виданням для Сумщини - її варто вручати гостям області поряд із презентаційними матеріалами про соціально-економічну сферу. Альбом представляє творчий мистецький потенціал Сумщини, її дітей, її майбутнє”.

Керівник Сумської дитячої художньої школи також подякував “Видавничому будинку “Еллада” за створення ексклюзивного ювілейного видання.

Книгу-альбом “Мрії збуваються” планують подарувати колективу і друзям школи, у тому числі в польських містах Любліні та Радомі, з якими у сумчан давні творчі стосунки. Вже не один рік вихованці Сумської дитячоїхудожньої школи виїжджають на Міжнародний пленер у Польщі, а 20 випускників закладу нині продовжують мистецьку освіту в університеті Марії Кюрі-Склодовської в Любліні. Загалом Сумська дитяча художня школа випустила понад 1600 учнів, зараз тут навчаються близько 500 дітей.

Бажаємо колективу Сумської дитячої художньої школи натхнення і нових досягнень, цікавих проектів і здійснення творчих задумів, адже як відомо - мрії збуваються!

Фото: Facebook Сумська дитяча художня школа ім. М.Г. Лисенка, Ю. Лесіна

Соціальні мережі
bottom of page