top of page

Дівчина-боєць в Сумах презентувала повість про війну на Донбасі


презентація книги АТО Суми

11 грудня в Сумах відбулася презентація книги Аліни Косовської "Там, за межею...", повідомляє UA:Суми.

«Можливо, за межею фронту, бо йдеться про розвідувальну групу, можливо, за межею життя і смерті, можливо, за межею реальності», – так каже авторка про свою книгу. Аліні Косовській нині 19 років. Із них три роки провела на війні. Спочатку як волонтерка, потім–доброволець.

Аліна Косовська, авторка книги: «Минулої осені виникла думка написати маленьку вигадану повість, щось трохи взяти з реальності, спробувати себе в ролі письменника, про наболіле сказати. Добровольчий рух занепадає, багато великих добровольчих підрозділів занепадає, багато хто вважає, що добровольців взагалі не існує. Хотілось якимось чином закричати на весь світ: ми ж є, ми воюємо».

Над повістю працювала чотири місяці. Під час презентації розповіла: писала між боями. Головна героїня – дівчина-снайпер – вона сама. Решту образів знаходила поруч.

Письменниця Надія Позняк, відвідувачка презентації каже: «Якраз саме такі книги вносять конкретизацію історичного моменту. Того, який ми переживаємо. Хоча є вічні теми, кохання, милосердя. Але як ми можемо обійти події, обставини. Ми всі є учасниками нашої трагедії в Україні зараз».

Наразі видано 500 примірників. Ціна на книгу – 30 грн. За словами її авторки, кошти від продажу підуть на потреби бійців-добровольців.

Соціальні мережі
bottom of page