top of page

«Новела по-українськи»: відбулося нагородження переможців


видавництво конкурс Новела по-українськи

Журі конкурсу «Новела по-українськи» нагородило переможців. Урочиста церемонія нагородження відбулася 16 грудня у книгарні «Смолоскип», повідомляє "Читомо".

Переможцем конкурсу став Назарій Заноз із текстом “Фелішберто”.

Назарій Заноз ― журналіст, письменник, музикант. Закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка й магістерську програму з журналістики Українського Католицького університету у Львові.

Автор есеїв, короткої прози, публіцистики та поезії. Пише колонки для видань «Радіо Свобода», «Збруч», «Zaxid.net».

Постійний учасник літературних фестивалів, фіналіст конкурсів прози, поезії й есеїстики. Твори перекладені англійською, німецькою, кримськотатарською та російською мовами. Твір на конкурс надіслав утретє. 2013 року вже був фіналістом «Новели по-українськи» з текстом «Толік».

Друге місце у конкурсі отримала новела Ігоря Стамбола «Бумеранг».

Усього на конкурс надіслали понад 300 текстів. Тема творів була вільною, але дія мусила відбуватися у наші дні, в певному українському місті. Його образ мав бути важливим для сюжету. До списку фіналістів потрапили 30 імен, в тому числі сумський письменник Владислав Івченко з твором "Найбільша загадка".

Конкурс п’ятий рік поспіль проводить журнал «Країна». Минулого року перемогу розділили новели Олександра Вівчарика зі Сміли та Валерія Пузіка зі Старої Синяви. За умовами, у текстах мусив бути присутній мотив декомунізації. А позаторік дія новел мала відбуватися в українському Криму.

Соціальні мережі
bottom of page