top of page

«Книга пам'яті Героїв АТО Сумської області»: в Сумах презентували третій випуск


видавництво Суми Еллада Книга пам'яті АТО

У Сумах презентували третій випуск «Книги пам'яті Героїв АТО Сумської області». До нього увійшло 136 історій про тих бійців Сумщини, хто загинув під час збройного конфлікту на сході України. «Книга пам'яті героїв АТО» - це спільний проект газети «Панорама», журналісти якої написали більшість текстів, і «Видавничого будинку «Еллада».

Книга вийшла в світ завдяки фінансовій підтримці обласної влади загальним накладом 1000 примірників. Вони будуть направлені в бібліотеки області, в школи, навчальні заклади, сім'ям загиблих героїв.

Як повідомили автори видання, вже після того, як «Книга пам'яті» пішла в друк, в зоні АТО загинули ще шість синів Сумщини. Це Валентин Нічвідюк з Конотопа, Олександр Прошкін з Лебединського району, Олександр Терещенко з Кролевця, уродженець Ямпільщини Артем Гульцов, Олексій Оріхівський з Тростянецького району та Сергій Ширков з Сум.

Євген Положій, модератор проекту каже: «На жаль, кожен місяць приносить нові звістки. За останній місяць вже шестеро. Їх тут, на жаль, немає, ми не встигли. Як-то кажуть за війною не встигнеш. Пам’ять є, пам’ять живе в наших серцях про цих людей. Наклад книги 1000 екземплярів, зараз ми 150 привезли в Громадський Фонд «Суми», я сподіваюсь, вони швидко допоможуть передати їх родинам загиблих, для них це дуже важливо».

Олександр Реута, батько загиблого бійця: «Коли ми читаємо і бачимо, де написані біографії наших дітей, досить справедливо все це написано. Коли люди можуть читати про наших дітей. Це – книга памяті. Це чудово».

Олександра Мартиненко, виконавчий директор ГФ «Суми» каже: «Я запрошую на Кузнечну, 2, другий поверх, ми знаходимося в центрі міста і кожен, хто може їхати в район в будь-яке із селищ, міст, ви можете зайти і взяти книжечку, щоб вона у вас була. В бібліотеці, в школі, а ще краще, якщо є така сім’я в районі – занесіть цю книжку їм».

Нагодаємо, друге видання «Героям слава. Книга пам’яті героїв АТО. Сумська область» побачило світ у "Видавничому будинку "Еллада" в 2016 році. До книги тоді увійшли 115 історій загиблих захисників незалежності та територіальної цілісності країни.

За матеріалами: "Панорама", UA:Суми

Соціальні мережі
bottom of page