top of page

У Полтаві відбувся Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Poltava


Полтава поетичний фестиваль

У Полтаві з 8 по 10 червня проходив поетичний фестиваль «Meridian Poltava». Захід організували, щоб встановити та підтримати культурний діалог між країнами-учасницями Полтавської битви. Для поетичних читань завітали поети з Німеччини, Швеції та України, повідомляє прес-служба Полтавської ОДА.

«Meridian Poltava» — триденна культурологічна прогулянка Полтавою, Решетилівкою та полем Полтавської битви із зупинками в місцях, які репрезентують регіон для поетичних читань та перформенсів. Загалом більше 20 подій у 13-ти локаціях.

На другий день фестивалю на гостей чекали поетичні читання, показ фільму Ігоря Померанцева та Лідії Стародубцевої «Ампутація», презентація дитячого арт-видавництва, концерт гурту «Жадан і Собаки». Зранку відбулося урочисте відкриття фестивалю за участі голови Полтавської ОДА Валерія Головка та голови Полтавської облради Олександра Біленького.

Цього року організатори вирішили провести захід у Полтаві та Решетилівці. Таке рішення вони пояснюють тим, що хочуть віднести данину пам’яті жертв Полтавської битви. Захід відбувається за фінансової підтримки Полтавської ОДА та обласної ради, а також Посольства Швеції в Україні.

— Основна ідея — показати, наскільки ми єдні у своєму баченні про державність, сувернітет, любов один до одного. Важливо почути думку літераторів щодо Полтавської битви. На жаль, за всі часи боротьби за незалежність ми втратили багато патріотичниих людей. Тому вдячний організаторам, що один із кластерів фестивалю відбуватиметься саме на полі Полтавської битви. Сьогодні ми об’єднуємось, щоб разом по-іншому подивитися на події, які відбувалися раніше, — прокоментував Валерій Головко.

Загалом, за оцінками організаторів, фестиваль зібрав 41 учасника з 4 країн, 23 заходи фестивалю в 16 локаціях відвідали 7000 осіб.

Соціальні мережі
bottom of page