top of page

Книгу про героїв АТО урочисто презентували в Сумському районі


Видавництво Еллада книга АТО

19 квітня у сесійній залі Сумської районної ради відбулася урочиста презентація книги «Герої АТО. Сумський район», що вийшла друком у «Видавничому будинку «Еллада».

На презентацію зібралися депутати районної ради, голови сільських та селищних рад, директори загальноосвітніх шкіл, завідувачі бібліотек району, воїни АТО, працівники Сумської районної державної адміністрації, запрошені гості – командир 15-го окремого мотопіхотного батальйону Андрій Житомирський, військовий капелан батальйону Анатолій Довгополий, який був ініціатором написання книги, представники обласного військового комісаріату, ЗМІ та громадськості.

До присутніх звернувся голова райдержадміністрації Геннадій Дорошенко, який висловив слова вдячності та пошани тим, хто не пошкодував безцінного дару – свого життя заради миру і спокою інших.

«Ми не маємо права забувати імена наших героїв, які воювали за мирне життя на сході нашої держави. Вони, жертвували собою, аби ми мали змогу жити сьогодні та будувати Українську Соборну самостійну державу», – зазначив очільник району.

Презентацію книги провів Євген Положій – керівник колективу журналістів, які особисто спілкувалися з героями нарисів, зібраних у книзі.

До слова були запрошені Благочинний Сумського району, настоятель Свято-Троїцької парафії УПЦ Київського патріархату, військовий капелан, протоієрей Анатолій Довгополий, перший командир 15-го окремого мотопіхотного батальйону Павло Герасимов, голова Сумської громадської організації учасників антитерористичної операції Володимир Золотарьов, заступник голови Сумської громадської організації учасників антитерористичної операції, депутат Сумської районної ради Сергій Мірошніченко, учасник антитерористичної операції Сергій Кознієнко, заступник військового комісара морально-психологічної роботи Сумського обласного військового комісаріату, підполковник Євгеній Варламов.

«Це була дуже важка робота, – наголосив військовий капелан, протоієрей Анатолій Довгополий, розповідаючи про написання книги. – Можливо, було важче писати про живих, ніж про тих, хто вже пішли в небуття. Бо кожний із воїнів говорив, що він не думав про те, що буде освітлений у цій книзі, мовляв, «я не гідний бути там, бо я робив те, що мусив робити, так кожний би вчинив, опинившись у моїй ситуації».

Примірники книги «Герої АТО. Сумський район» планують передати АТОвцям Сумського району, а також районним школам та бібліотекам.

Підготовлено за матеріалами: сайту Сумської районної державної адміністрації, телеканалу “АТВ”.

Соціальні мережі
bottom of page