top of page

У Києві відбудеться святкування Європейського дня мов


15-го вересня у Києві в Goethe-Institut (вул. Волоська, 12/4) з 11.00 до17.00 відбуватиметься святкування Європейського дня мов, ініційованого Радою Європи з метою сприяти та популяризувати багатомовність у Європі. Подія відбудеться за участі Надзвичайних та Повноважних Послів країн-організаторів, кожен з яких представить свою улюблену книгу та, по можливості, її переклад українською.

Учасники та організатори події в Україні: Британська Рада в Україні, Goethe-Institut в Україні, Французький інститут в Україні, Польський Інститут у Києві, Чеський центр в Україні, Центр португальської мови Інституту Камоенш в Києві, Посольства Естонії, Іспанії, Литви та Угорщини в Україні. До заходу також долучилось Українське товариство глухих, яке представить протягом дня для відвідувачів події українську жестову мову.

На святкуванні відвідувачі зможуть познайомитися з діяльністю культурних інститутів, посольств та різноманіттям їхніх пропозицій, відвідати інформаційні заходи щодо навчання в країнах-організаторах, пройти пробні уроки європейських мов для дітей, підлітків та дорослих. А також взяти участь у майстер-класах, вікторині та змаганні «побачення на 11 мовах» (SpeakDating).

Окрім того, у програмі екскурсія по бібліотеці та змагання читців. Також відвідувачі зможуть взяти участь у розважальному пішохідному квесті «Німецькі сліди на Подолі», на якому озняйомляться з німецькою історією Києва.

Вхід на подію вільний.

Детальна програма заходу на сторінці події у Facebook.

Джерело: "Літакцент"

Соціальні мережі
bottom of page