top of page

Львів боротиметься за право приймати Конгрес ЮНЕСКО Creative Cities


Львів готує аплікацію на проведення Конгресу ЮНЕСКО Creative Cities. Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий під час зустрічі з директоркою міста літератури ЮНЕСКО Ноттінгема, головою підгрупи літературних міст ЮНЕСКО Сенді Махал, повідомляється на сайті Львівської міської ради.

Зазначається, що презентації міст-аплікантів відбудуться 2020 року в червні у Бразилії. Там буде обрано місто, яке отримає можливість у 2022−23 роках проводити у себе Конгрес ЮНЕСКО Creative Cities.

Усього за право проведення конгресу змагатимуться понад 150 міст світу.

Як розповів директор Львівського конференц-бюро Андрій Павлів, конгрес Міста літератури ЮНЕСКО 2022 року збере понад 500 учасників, там будуть присутні всі члени Міста літератури ЮНЕСКО з Європи та світу, близько 150−200 мерів. Кожне Місто літератури ЮНЕСКО представляють на такому Конгресі мери або їхні заступники.

Міжнародна організація ЮНЕСКО ще у 1998 році визнала архітектуру Львова, а також його політичну та торгівельну роль, та внесла до світової спадщини.

У 2015 році місто Львів отримав титул «Міста Літератури ЮНЕСКО» в межах мережі творчих міст ЮНЕСКО, до якої сьогодні належить 180 міст світу.

Сьогодні Міста Літератури ЮНЕСКО — це 28 міст із різних куточків світу, які одним із пріоритетних напрямків розвитку культурної сфери міста обрали саме «літературу».

У 2019 році Львів уперше подаватиме звіт до ЮНЕСКО про впровадження титулу «міста літератури» — програми та проекти, які були реалізовані в місті впродовж останніх чотирьох років. Цього ж року Львів має подати нову стратегію «Міста Літератури ЮНЕСКО» на наступні 4 роки.

Джерело: "Читомо"

Соціальні мережі
bottom of page