top of page

Визначилися фіналісти Міжнародної премії імені Івана Франка-2020


38 науковців з Австрії, Італії, Канади, Німеччини, Польщі, Словаччини, України й Чехії обрали трьох номінантів Міжнародної премії імені Івана Франка 2020 року.

На думку ради експертів, гідними претендентами на здобуття почесної відзнаки в науковому світі стали монографії: «Маленький дорослий: дитина й дитинство в Гетьманщині ХVІІІ ст.» доктора історичних наук, професора кафедри історії України Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка Ігоря Сердюка (Україна); «Віражі Франкового духу. Світогляд. Ідеологія. Література» директора Інституту Івана Франка НАН України Євгена Нахліка (Україна), а також Beau Monde on Empire’s Edge: State and Stage in Soviet Ukraine («Бомонд на краю імперії: держава та сцена в радянській Україні») професорки історії Стетсонського університету Мейгіл К. Фаулер (США).

Оцінювання наукових праць та анотацій до них здійснювалося за трьома критеріями: наявність інноваційних та оригінальних підходів у дослідженні; концептуальність, системність та критичність проєкту; міжнародний контекст і рівень наукової праці.

Усі три роботи-номінанти буде передано на розгляд журі, 12 членів якого оберуть цьогорічного володаря Міжнародної премії ім. Івана Франка. Церемонія нагородження відбудеться на батьківщині видатного митця (у місті Дрогобичі) в день його народження – 27 серпня.

Принагідно зауважимо, що в 2020 році на здобуття відзнаки було подано 19 наукових робіт. Премію ім. Івана Франка у 2015 році заснував його онук – Роланд Франко.

Джерело: «Буквоїд»

Соціальні мережі
bottom of page