top of page

Фільм за романом Люби Клименко «Порядна львівська пані» отримав нагороду в Італії


Короткометражний фільм Наталі Пасеницької за романом Люби Клименко «Порядна львівська пані» отримав нагороду на фестивалі Gulf of Naples Independent Film Festival в Італії. Cтрічку відзначили за найкращий акторський склад (приз Press Award).

«Головна героїня – сучасна інтелігентна жінка Пенелопа – живе у Львові й працює в архіві. Її життя складається за звичною схемою: родина – робота. Все порядно, культурно, чемно і… нестерпно нудно. Утім, одного чудового дня все змінюється. До архіву приїжджає у відрядження молодий доктор наук Дмитро Остромирський. Зустріч героїв призводить до шалених пристрастей і божевільних вчинків», – йдеться в синопсисі до кінотвору.

За словами продюсера Юрія Мінзянова, основний меседж фільму – не треба жити не своїм життям, не треба боятися змін, не треба боятися зустріти щире та ніжне кохання, яке змінює все життя, бо люди мають приносити задоволення та щастя одне одному.

Люба Клименко щодо можливості екранізації роману попередньо зауважувала, що переговори тривали більше року.

Роман «Порядна львівська пані» вперше побачив світ у 2006 році. Позаторік вийшло друком уже п’яте (оновлене) видання, отож-бо загальний наклад твору склав 15 тис. примірників.

Gulf of Naples Independent Film Festival – це міжнародний незалежний кінофестиваль, створений задля популяризації та поширення художніх, авторських та експериментальних фільмів.

Джерело: «Читомо»

Соціальні мережі
bottom of page