top of page

На Сумщині збільшують підтримку книговидання


Під час засідання експертної ради з питань книговидання керівник апарату Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Живицький разом з фахівцями підвів підсумки минулого року і обговорив плани і пропозиції до роботи в поточному, повідомляє прес-служба ОДА.

Дмитро Живицький подякував усім за злагоджену і плідну роботу протягом року і зазначив, що 2016 рік був дійсно найпродуктивнішим за останні роки для книговидання Сумщини. За його словами, в минулому році за кошти обласного бюджету вийшли в світ 24 книги місцевих авторів (11 050 екземплярів). Зараз всі ці видання поширені по бібліотекам і навчальним закладам області. Для порівняння, в 2014 році була видана тільки одна книга тиражем 200 примірників, а в 2015 році - 5 книг загальним тиражем 1115 екземплярів.

Серед видань 2016 року світ побачили збірки художніх творів та історичних матеріалів, наукові і краєзнавчі роботи наших земляків. У тому числі - альбом ліноритів Миколи Бондаренка "Корінням із Сумщини" та "Абетка" Петра Товстухи, що вийшли друком у "Видавничому будинку "Еллада".

Як повідомив Дмитро Живицький, в минулому році вперше було здійснено замовлення дорогої книги через систему PROZORRO, завдяки чому вдалося заощадити понад 20 000 гривень.

Члени експертної ради озвучили пропозиції щодо збільшення тиражів книг про видатних земляків, зокрема, Геннадія Петрова, Олександра Шапаренка, Володимира Голубничого, а також Хрестоматії творів сумських авторів – членів Національної спілки письменників України.

Експертна рада розглянула представлені в цьому році заяви на фінансову підтримку видання книг і їх макети. Було прийнято рішення більш детально вивчити всі проекти і продовжити термін прийому заяв до 25 квітня цього року. Окремо відзначено, що на розгляд експертної ради буде внесено тільки ті пропозиції, які обов'язково містять макет майбутньої книги.

Соціальні мережі
bottom of page