top of page

“Лірика душі моєї...”: в Сумах вийшла збірка поезії сучасних українських авторів


Суми видавництво Еллада збірка поезій издательство

Днями в Сумах побачила світ поетична збірка “Лірика душі моєї...”, до якої увійшли твори сучасних талановитих українських авторів. Книга надрукована у “Видавничому будинку “Еллада”.

До збірки поезій увійшли твори різних жанрів, переважно це любовна та громадянська лірика. Ідея випуску такого поетичного альманаху належить киянці Ірині Твардовській - вона ініціювала створення збірки і залучила до цього своїх колег по творчості.

Цікавим і несподіваним є авторський склад збірки: це люди різного віку і різних професій, є серед них фахові літератори, є поети за покликом душі.

Ось що розповідають про себе самі автори.

Ірина Твардовська: “Народилась 3 серпня 1985 року в м. Канів Черкаської області. Живу в Києві, працюю у видавництві журналу “TOUCH” кореспондентом, автором статей. У 2007 році закінчила КНУ ім. Т. Шевченка, географічний факультет. Вірші пишу з дитинства. Друкувалася в альманасі видавництва “Склянка Часу” (м. Канів) в 2014 та 2016 роках. Брала участь у міжнародному поетичному конкурсі “Чатує в століттях Чернеча Гора”. Конкурсним журі вірш “Для чого пишуться вірші?” було обрано одним із найкращих та опубліковано в альманасі “Скіфія”. У 2017 році друкувалася в альманахах “Квіти кохання”, видавництва “ТВОРИ” (м. Вінниця), “Скарбниця мудрості” видавництва “Лілія” (м. Хмельницький). Пишу вірші, тексти пісень, віршовані привітання. Зараз готується до видання збірка власних віршів та ще один альманах”.

Тетяна Котенко (Малиновська): “Киянка, 1983 року народження. Закінчила педагогічний університет імені М. П. Драгоманова. В душі завжди була поетом та художником”.

Марія Зарінова:Прозаїк, поетеса. Народилась 1991 року в м. Києві. Дитячі та юнацькі роки минули в Броварах. Член броварської поетичної студії «Горислово», автор збірки «День Евтерпи». Випускниця Інституту української філології і літературної творчості імені А. Малишка, Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, факультету гуманітарних наук Національного університету «Києво-Могилянська академія». Нині аспірантка Інституту української мови Національної академії наук України. Сфера наукових інтересів – історія мови, теоретична лексикологія. Вагому частину особистого світогляду становить важка музика та класична рок-музика загалом”.

Марія Гамалевич: “Народилася 13 вересня 1991 року в Хмельницькій області. З дитинства займалася всім, що можна віднести до слова творчість: музична школа, хор, українські народні танці, акторська майстерність. Але найбільшою і незмінною залишилася любов до літератури. Ще зі школи брала участь у поетичних конкурсах і займала призові місця. У 2013 році закінчила Київський національний університет культури і мистецтв. На даний час проживаю в Києві, в оточенні творчих, креативних і амбітних людей. Разом ми підтримуємо і влаштовуємо заходи, що дають змогу розвиватися талановитій українській молоді, і разом з тим мають соціальний і благодійний характер”.

Іван Ратушний: “Народився в Києві 18 жовтня 1990 року. Батько працював у силових структурах, мати - в церкві. На дозвіллі малювала картини. На честь її дня народження, у віці 8 років, я написав свій перший вірш. З тих пір кожне моє натхнення виливалося в рядки. Крім віршів, у шкільні роки, писав сценарії до пантоміми і спектаклів, брав активну участь у цих постановках. Більшу частину творів написав під час служби в армії. Брак батьківського плеча, туга по дому, друзям і надлишок добових нарядів надихали писати. Це була єдина можливість переживати яскраві емоції, яких тоді так не вистачало. Зараз теплоту і радісні почуття дарують мої дружина і маленька дочка”.

Данила Посторонній: “Я народився в Дніпропетровську (тепер Дніпро) 29 серпня 1997 року. Коли мені виповнилося три роки - батьки розлучилися, і я зі старшою сестрою залишився з матір'ю. Пробував писати ще в середній школі, але результати не влаштовували і повторно я взявся за перо в 2013 році. У 2015 році почав публікуватися на інтернет - порталах, зібравши аудиторію в 1200 читачів. Був номінований на премію «Поет року 2015» і «Поет року 2016» в номінації «Дебют», але твори так і не були видані. Незадовго після старту визріла ідея про псевдонім. Данила Посторонній - невід'ємна частина мене, одна з багатьох граней, які разом збираються в цілісну картину сина, громадянина і поета. Бажаючи кардинальних змін в житті, в 2016 році переїхав до Києва, після першої за останні 12 років зустрічі з батьком. Це стало новим етапом для творчості, надало їй нових відтінків і вражень. За рік, прожитий тут, місто з новим досвідом, людьми, досягненнями, залишило незгладимий відбиток, що назавжди залишиться в моїй пам'яті, як один із дуже важливих етапів мого життя”.

Тимур Незнайомий: “Народився в Києві 28 грудня 1985 року. Після аварії на ЧАЕС сім'я переїхала до Німеччини за місцем служби батька (він був військовий), а в 1990-му році до Пензи. В 6 років мене віддали навчатися у фінансово-економічний ліцей, тоді й почав писати вірші. До 14 років самостійно опанував гру на гітарі. Після школи навчався в училищі культури на відділенні театральної творчості за спеціальністю “Режисер театру”. В училищі писав п'єси для своїх постановок і перші нариси, оповідання та новели. Після завершення довів курс до державних іспитів в якості звукорежисера. Працював на заводі та зібрав ансамбль, з яким концертував до від'їзду до Києва. Після повернення на батьківщину навчався в Східно-Європейській Кіноакадемії на актора кіно. Захопився написанням серйозної прози. Продовжую писати і виступати зі своїми віршами і піснями”.

Микола Соболь (Погорєлов): “Я народився у 1973 році, понад 20 років працюю з дітьми, за фахом – тренер східних єдиноборств. Маю 3 ранк з Хортингу та 3 дан кіокушин карате, майстер спорту України з Хортингу та маю знак: "Відзнака карате кіокушин-кан". Перший вірш прийшов до мене в далекому 1984 році, пам'ятаю навіть як це було. Дорогою до школи прийшла перша рима, і з тих пір не знаю, чи то я йду до неї, чи вона – за мною. Можу сказати лише те, що живемо ми з нею разом вже багато років. Перша збірка віршів: "Мої шляхи ще сповнені тривог" вийшла у 2004 році. У 2006 році випустив збірку віршів "Поезія", яка включила в себе п'ять міні-збірок віршів та поему "Аллегория вечности". Також є співавтором книжок - "Послухайте як дихає земля" 2008 року, та "Вишгородські передзвони" 2013 року. На сьогоднішній день працюю вчителем фізкультури у Вишгородській районній гімназії "Інтелект" та треную діток. Одружений, маю чудову дружину та прекрасну донечку”.

Щоб краще зрозуміти почуття і думки поета, треба прочитати його твори. Автори збірки “Лірика душі моєї...” сподіваються, що їхня творчість знайде відгук у серцях читачів.

альманах Видавничий будинок Еллада Суми

Соціальні мережі
bottom of page