top of page

Дві українські книжки потрапили до каталогу Міжнародної молодіжної бібліотеки


дитячі книги видавництво

International Youth Library (Міжнародна Молодіжна Бібліотека) в Мюнхені включила дві українські книжки до щорічного каталогу The White Ravens («Білі круки»), який присвячено найкращим дитячим виданням світу. Про це повідомляє офіційний сайт каталогу.

В каталозі опинилися казка Івана Франка «Фарбований Лис» (видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА») та дитяча книжка Софії Андрухович і Мар’яни Прохасько «Сузір‘я Курки» (видавництво «ВСЛ»).

Ілюстрації до книжки «Фарбований Лис»

Ілюстрації до книжки «Сузір‘я Курки»

Щороку до каталогу «Білі круки» журі обирає найкращі дитячі книжки з усіх країн світу, які згодом рекомендують до читання дітям і підліткам по всій планеті. Книги надсилають до Міжнародної Молодіжної Бібліотеки в Мюнхені (International Youth Library), де з них формують перелік кращих за критеріями літературного стилю, дизайну, універсальності теми, новаторства тощо.

Друковану версію каталогу представили 12 жовтня у рамках цьогорічного книжкового ярмарку у Франкфурті. Всі 200 видань можна буде побачити під час Болонського міжнародного ярмарку дитячої книги у 2018 році на стенді Міжнародної молодіжної бібліотеки в залі 29.

Джерело: "Читомо"

Соціальні мережі
bottom of page