top of page

Президент України назвав 6 книжок, які він рекомендує прочитати


Президент України Петро Порошенко назвав 6 книг, які він рекомендує прочитати українцям. Про це глава держави написав у Twitter. Ці видання йому сподобалися найбільше серед тих, які він прочитав у 2017 році, повідомляє "УНІАН".

«Через напружений робочий графік, часу на читання залишається дуже мало. Однак серед придбаних на Книжковому Арсеналі новинок є книги, які мені особливо запам'яталися. Рекомендую до прочитання», - написав Порошенко.

Перша книга - «Мустафа Джемілєв. Незламний» Севгіль Мусаєвої та Аліма Алієва.

«Це не біографія в класичному розумінні. Крізь призму життя лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва показана доля кримських татар і боротьба нації за вільне життя, а також день сьогоднішній і проблеми, з якими стикаються кримські татари після анексії Криму», - зазначив Президент.

Ще одна книга, яку рекомендував Петро Порошенко, - «Любомир Гузар. Хочу бути людиною» Катерини Щоткіної.

Також главі держави сподобалася книга «Війна з Росією» Річарда Ширреффа (переклад Лариса Лебеденко, Раїса Ладохіна).

За його словами, книга розвіює міф про те, що Захід намагається домовитися з Росією, не враховуючи інтересів України, і наочно показує, до чого слід бути готовими у відносинах з Росією.

Ще одне видання, яке він рекомендував - «Цивілізація. Як Захід став успішним» Ніла Фергюсона.

За словами Президента, це масштабне історико-економічне дослідження про те, як Європі вдалося стати центром світової цивілізації.

Крім того, він радить звернути увагу на видання «Шевченко від А до Я» Леоніда Ушкалова. Порошенко зазначив, що йому дуже імпонує творчий погляд на Шевченка, перш за все, як на людину, а не тільки на художника.

«Це світлі і життєстверджуючі замальовки про великого українця, наповнені світлом, радістю, вірою і надією. Ця книга підтверджує, що наша спадщина таїть в собі величезні скарби і варта того, щоб до неї повертатися», - додав він.

Також Президенту сподобалася книга «Decommunized: Ukrainian Soviet Mosaics» Євгена Никифорова, Лисавети Герман і Ольги Балашової.

«Ще одне художнє видання, яке рекомендую хоча б переглянути. Тут зібрані фото монументальних мозаїк, які стали артефактами радянських часів. Важливе свідчення епохи, що минає в небуття», - написав Порошенко.

Соціальні мережі
bottom of page