top of page

Сумські письменники взяли участь у книжковій виставці в Полтаві


Полтавська Оаза Шанувальників Української Книги «ПОШУК» вперше приймає видавців, письменників і читачів з багатьох областей України - понад 70 учасників. Сумщина привезла на виставку 100 найменувань книг, виданих за фінансової підтримки обласної влади і за рахунок авторів, передає "Всі Суми".

Це творчі роботи письменників і краєзнавців Сумщини, більшість з яких через свою надзвичайну популярність у читачів потребують додаткового друку - це книги про визвольний рух у Сумській області, трагічні сторінки Голодомору і сучасної гібридної війни, героїв АТО, відомих спортсменів, музикантів, художників та інших людей, які прославляли наш край. Серед представлених видань - книги, що вийшли друком у "Видавничому будинку "Еллада", зокрема, "Героям Слава. Книга пам'яті героїв АТО. Сумська область", "Корінням із Сумщини", "Шевченкіана Миколи Бондаренка" та інші.

Свої автограф-сесії та презентації власних книжок на книжковій виставці в Полтаві провели відомі і шановані сумські письменники і краєзнавці - Григорій Єлишевич, Євген Положій та Олег Корнієнко.

Євген Положій говорив з молоддю про серйозні речі в контексті презентації книг «Іловайськ» і «П'ять секунд, п'ять днів», (остання буквально за кілька годин до початку виставки в Полтаві приїхала з друкарні).

«Це книги не про війну. Це книги про любов - до Батьківщини, мами до сина, чоловіка до жінки, - підкреслив Євген Положій та зазначив, що за мотивами книг планує створити фільм, після перегляду якого "люди відкладуть зброю".

Григорій Єлишевич представив випуски щорічного альманаху творів Сумської обласної організації Національної спілки письменників України, розповів про тематику різних випусків. А прочитані автором власні гуморески і байки були сприйняті слухачами з цікавістю і викликали багато посмішок і позитивних емоцій.

«Якщо Бог дав тобі талант, то це не просто дар, а твій обов'язок віддавати іншим», - зазначив Григорій Єлишевич на завершення зустрічі з шанувальниками свого таланту і запросив їх на Сумщину.

Полтавчани, які зараз відвідують виставку «ПОШУК», з інтересом знайомляться з літературними і краєзнавчими виданнями Сумщини, і запрошують сумчан стати постійними учасниками Полтавської Оази Шанувальників Української Книги.

Соціальні мережі
bottom of page