top of page

"Книжковий Арсенал": за кожну придбану книгу в Карпатах посадять дерево


У рамках міжнародного фестивалю "Книжковий Арсенал" проходить акція "Дерева за книги" - за кожну придбану на фестивалі книгу в Карпатах саджатимуть дерево. Про це повідомили "Укрінформу" організатори заходу.

"Акція полягає в тому, що за кожну куплену книгу ми висаджуємо дерево в Карпатах. Це можуть бути будь-які книги, придбані на фестивалі. Акція організована Всеукраїнською програмою "Разом за природу". Вчора в перший день книжкового ярмарку ми нарахували близько двох тисяч книг - це враховуючи те, що фестиваль працював з другої години", - розповіла координатор проекту Тетяна Максимова.

Для підрахунку організатори акції встановили у фотозоні з живих рослин спеціальний лічильник. Гості книжкового ярмарку мають натиснути кнопку лічильника стільки разів, скільки книг вони придбали, після чого кожен учасник отримає сертифікат із зазначеною кількістю дерев, яку він допоміг висадити у Карпатах.

За словами організаторів акції, кінцева мета - 50 тисяч придбаних книг, що відповідатиме кількості дерев, які в рамках акції планують висадити.

"Орієнтовна цифра 50 тисяч - це кількість людей, які приходять на "Книжковий Арсенал", - додала Максимова.

Загалом висадка дерев очікується навесні 2019 року.

Також відвідувачі ярмарку зможуть зробити селфі у фотозоні. Серед тих, хто опублікує фото у своїх соцмережах, будуть розіграні призи.

Стежити за проектом можна на сторінці у Facebook.

Нагадаємо, 30 травня відбулось офіційне відкриття VІII Міжнародного фестивалю "Книжковий арсенал" у Києві.

Соціальні мережі
bottom of page