top of page

Вручено дипломи лауреатам урядової премії імені Лесі Українки


Премія Лесі Українки

12 грудня під час церемонії відкриття Київської книжкової виставки «Книжкові контракти» віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко та Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко вручили дипломи лауреатам Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва 2017 року, повідомляє Держкомтелерадіо.

У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» премію присуджено Марії Морозенко (Марії Миколаївні Мороз), поетесі, автору творів для дітей та підлітків, за оповіді про героя українського козацтва «Іван Сірко - великий характерник. Іван Сірко - Славетний Кошовий» та повість «Я закохалася».

У номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» -

Катерині Євгеніївні Івановій, художнику-графіку, ілюстратору, за оригінальне художнє оформлення збірок казок Василя Чухліба «Пісня тоненької очеретини», віршів про природу «Лісовий урок», народних різдвяних пісень і щедрівок «Йде до нас колядочка».

У номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» лауреатом премії 2017 року став Степан Миколайович Коваль, головний режисер анімаційної студії «Новаторфільм», за створення анімаційного серіалу «Професіонали».

Нагадаємо, Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва заснована за пропозицією Держкомтелерадіо в 2004 році. Вона присуджується щороку у чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

Організаційне забезпечення роботи Комітету з присудження Премії імені Лесі Українки здійснює Держкомтелерадіо. В установленому порядку він вносить пропозиції Комітету до Кабінету Міністрів України для прийняття рішення про присудження премій.

Соціальні мережі
bottom of page