top of page

Стали відомі лауреати Премії імені Лесі Українки за твори для дітей та юнацтва


Премія Лесі Українки

Уряд ухвалив постанову про присудження Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2018 рік.

У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» премію присуджено письменнику Івану Андрусяку за збірку віршоказок для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку «Зайчикова книжечка» та повість-казку «Третій сніг».

У номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» лауреатом премії імені Лесі Українки за 2018 рік став ілюстратор Михайло Александров за художнє оформлення книги Сергія Товстенка «Ремонт летючих чудес».

У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» премію присуджено режисерові-постановнику Київського академічного обласного музично-драматичного театру імені П.К. Саксаганського Артуру Прокоп’єву за створення театральної версії мультфільму «Король Лев».

У номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» лауреатом премії став режисер та художник-постановник приватного підприємства «Кінокомпанія «Магіка-фільм» Андрій Щербак за створення анімаційного фільму «Причинна» за мотивами однойменної романтичної балади Тараса Шевченка.

Нагадаємо, Премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва заснована за пропозицією Держкомтелерадіо в 2004 році. Вона присуджується щороку у чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

Організаційне забезпечення роботи Комітету з присудження Премії імені Лесі Українки здійснює Держкомтелерадіо. В установленому порядку він вносить пропозиції Комітету до Кабінету Міністрів України для прийняття рішення про присудження премій.

Джерело: "Літакцент"

Соціальні мережі
bottom of page