top of page

В Глухові презентували восьмий випуск альманаху "Українська хвиля"

27 травня в центрі древнього Глухова відбулася презентація восьмого випуску літературно – мистецького альманаху «Українська хвиля», який вийшов друком у "Видавничому будинку "Еллада".

Як розповіла керівник Глухівської районної бібліотеки Тамара Привалова, працівники закладу Ірина Мамай та Валентина Бут підготували для презентації виставку літератури.

Біля скульптурної композиції, присвяченої Тарасові Шевченку, зібрались співавтори видання з різних міст Сумщини і численні глухівчани, шанувальники літератури. Лунала поезія і проза в авторському виконанні і слова подяки тим людям, завдяки яким черговий випуск альманаху побачив світ. Пісні та танці додавали святкової атмосфери.

Восьмий випуск об’єднав класиків української літератури та нову генерацію – сучасних аматорів – творців. Свої поезії подала до збірки Ада Роговцева, наша землячка, Народна артистка України. Вперше відгукнувся на співпрацю письменник України, родом з Ніжинського району Чернігівської області, Юрій Мушкетик (до речі – 21 березня від відсвяткував свій 90-й ювілейний день народження!). В альманасі опубліковане його оповідання «Білий цвіт».

Вже неодноразово співпрацює з Петром Товстухою, упорядником «Української хвилі», Гриць Гайовий з м. Київ. Вдруге публікує свої вірші Тамара Герасименко, Голова Сумської обласної організації Національної спілки письменників України. Вперше опублікував свої гуморески письменник з Києва Олександр Шугай, родом з м. Ромни. Свій привіт з Греції та оповідання надіслала Лідія Журавльова, родом з Роменщини.

Тамара Привалова рекомендує також прочитати оповідання «Московські дикуни» Кота Єльпітіфора з Чернігівщини та повеселитися з пригод головних героїв (нагадує улюблену повість з дитинства В. Нестайка «Тореадори з Васюківки»).

Віддаючи шану та повагу Миколі Єросі, душа якого вже спостерігає за нами з неба, Петро Товстуха представив його поезії глухівчанам. Віктор Заїка, Надія Геращенко, Микола Крючков, Ірина Колтакова, Анатолій Печений, Анатолій Бойко, Микола Гурець, Ганна П’явка, Надія Бартош, Оксана Мягких, Ольга Сенченко, Валентина Яворовська - це ті глухівчани, твори яких надруковані в збірці.

Для бібліотек Глухівського району Петро Нечмоня, депутат Сумської обласної ради, головний спонсор восьмого випуску «Української хвилі» передав 40 примірників.

Фото: Facebook Петро Товстуха

Соціальні мережі
bottom of page