top of page

Міжнародна програма обміну для видавців Британської Ради


Британська рада

Британська Рада розпочинає нову Міжнародну програму обміну для видавців, щоб покращити зв’язки між українськими та міжнародними фахівцями видавничої справи.

Цей перший раунд програми здійснюється в європейському регіоні у найширшому значенні. Британська Рада обрали країни, у яких видавничий ринок розвивається і швидко змінюється Україну, Грузію та Туреччину. По двоє фахівців із країн-учасниць працюватимуть у тандемі з колегами з Великобританії. Видавничий сектор у цих країнах мають різні можливості та складнощі, проте їх поєднує прагнення до тіснішої співпраці з британським сектором.

Програма для видавців почнеться у вересні 2019 року. Українські стипендіати зможуть відвідати своїх партнерів у Великобританії, зазирнути за лаштунки видавничого сектору та познайомитися з іншими фахівцями. Згодом видавці із Великобританії відвідають Україну для ознайомлення із роботою місцевих видавництв.

Після закінчення програми обміну її стипендіати зможуть взяти участь у конкурсі на отримання грантів на діяльність із професійного розвитку розміром до 3000 фунтів кожен. Цей фонд дозволить їм і надалі розвивати міжнародні професійні зв’язки.

Детальна інформація про умови відбору до програми – на сайті Британської Ради в Україні.

Джерело: "Літакцент"

Соціальні мережі
bottom of page