top of page

Програма 26 BookForum у Львові налічує 700 подій


18-22 вересня у Львові та у понад 30 локаціях міста відбудеться 26 BookForum – головний культурний фестиваль країни 26 BookForum. реалізовується за підтримки Українського культурного фонду.

Фокусна тема фестивалю– «Відшукування причетного» – назва одного з віршів українського поета Грицька Чубая. До того ж, цього року ми відзначаємо 70 річчя від його дня народження», – пояснює автор концепції фокусної теми Вадим Карп’як, відомий український телеведучий та громадський діяч.

Цьогорічна програма 26 BookForum налічує 700 подій, у яких візьмуть участь понад 1000 українських та іноземних учасників. Основними подіями будуть:

  • Урочисте відкриття 26 BookForum 25

  • Церемонія вручення премії BookForum Best Book Award

  • Ніч поезії та музики non-stop

  • X Львівський міжнародний бібліотечний форум

Почесними гостями цьогорічного форуму є:

- Арундаті Рой— індійська екофеміністська письменниця, активістка з питань соціальної справедливості й економічної нерівності, лауреатка Букерівської премії 1997 року за роман «Бог Дрібниць»;

- Ельчін Сафарлі — сучасний азербайджанський письменник та журналіст. У своїх книгах розповідає про східні традиції, культуру, побут та кохання. Насамперед відомий як автор роману «Солодка сіль Босфору» (2008);

- Мар’ям Петросян – вірменська письменниця у жанрі магічного реалізму та фентезі. Авторка роману «Будинок, в якому…» та казки «Казка про собаку, яка вміла літати».

26 BookForum реалізовується за підтримки Українського культурного фонду. Співорганізатори: ГО «Форум видавців», Український інститут книги, Львівська міська рада, Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів, Українська бібліотечна асоціація.

Детальніше про програму форуму можна дізнатися на офіційному сайті.

Джерело: "Літакцент"

Соціальні мережі
bottom of page