top of page

У Сумах презентували книгу-довідник про економіку регіону за 80 років


Суми книга презентація видавництво

Книгу-довідник, де її автор Михайло Макаренко подав дослідження основних показників виробництва базових галузей Сумської області – від часу утворення її – 10 січня 1939 року – і дотепер, видано за сприяння облдержадміністрації коштом обласного бюджету і презентовано в Сумській обласній науковій бібліотеці.

«У цій книзі мені хотілося за допомогою цифр показати все, що було з першого дня створення Сумщини і аж до сьогодення, – розповів її автор. – Я вважаю, що люди мають знати, як будувалася наша область, як вона відроджувалася після спустошливої Другої світової війни, як потім розвивалася. Я намагався зробити системний економічний аналіз і показати, що ми маємо реальні можливості, щоб збільшити виробництво, знову стати індустріально-аграрною областю».

До речі, Михайло Макаренко знає тему свого дослідження досконало, адже свого часу очолював Недригайлівський район, працював на керівних посадах в сільськогосподарській галузі.

«Фактично робота над матеріалами розпочалася у 2004 році. Ідея створення книги виникла тоді, коли мій онук, до речі, теж Михайло Павлович, як і я, навчаючись у виші, готував якусь роботу і попросив мене знайти дані по Сумській області. Перший тираж книги було видано до 75-річчя Сумської області. А це вже друге видання, доповнене новими цифрами і фактами, до 80-річчя Сумщини», – розповів Михайло Макаренко.

Книга розрахована на широке коло читачів, але перш за все, на думку автора, вона стане в нагоді студентам, науковцям та краєзнавцям. Наклад книги переданий до публічних бібліотек та бібліотек навчальних закладів (здебільшого вищої та середньої освіти) області.

Джерело: sm.gov.ua

Соціальні мережі
bottom of page