top of page

X Книжковий Арсенал завершив прийом заявок


X Книжковий Арсенал завершив прийом заявок від охочих взяти участь у фестивалі з приголомшливим результатом, повідомляють організатори.

Про бажання взяти участь у виставці-ярмарку заявиди 217 видавництв, організацій та культурних інституцій і 69 ілюстраторів. До програми надійшло 584 пропозиції, у тому числі від незалежних заявників з-за кордону.

«Дякую всім подавачам за те, що довірили нам свої креативні ідеї — ми вивчимо кожну з 584 пропозицій до програми і відберемо ті, які разом із кураторськими та спеціальними проєктами складуть велику програму десятого Книжкового Арсеналу. Для нас кількість заявок — це не просто цифри, за ними ми бачимо конкретних людей, їхню небайдужість та любов до своєї справи, до книжок. Вдячні всім, хто подавав заявки, дотримуючись Умов участі і кількісно, і якісно», – висловила подяку координаторка Книжкового Арсеналу, Юлія Козловець.

«Ми почали опрацьовувати заявки і наприкінці лютого оголосимо результати. Усі заявники отримають від нас повідомлення. Мене ж неймовірно тішить, що з кожним роком кількість заявок збільшується — це говорить про зростання книжкового ринку та його спроможності», – зазначила директорка ярмаркової частини Книжкового Арсеналу, Віра Кружиліна.

Нагадаємо, що Десятий Книжковий Арсенал відбудеться 20–24 травня 2020 року. У фокусі ювілейного фестивалю – оптимісти скептики. Куратором фокусної теми став літературознавець, кандидат філологічних наук Ростислав Семків.

X Книжковий Арсенал складатиметься з таких програм: — Письменницька програма, куратор Сергій Жадан — Програма із професійного розвитку, кураторка Оксана Хмельовська — Українська програма, координаторка Таня Родіонова — Міжнародна програма, кураторка Оксана Щур — Дитяча програма, кураторка Юлія Козловець — Програма з книжкового дизайну, кураторка Ольга Жук — Музична програма, кураторка Любов Морозова — Спеціальна програма Ірини Славінської — Мистецькі проєкти, координаторка Соломія Савчук.

Інші складові фестивалю: — Конкурс «Найкращий книжковий дизайн» — Спеціальні програми та проєкти з філософії, фантастики, науково-популярної та музейної книги, графічної прози, кулінарних книг.

Книжковий Арсенал відбувається щороку з 2011. Це грандіозна інтелектуальна подія України, де розвиваються і взаємодіють книжкова, літературна, мистецька сцени, порушуються і осмислюються вагомі питання буття людини, а також суспільства і культури, спонукаючи до проактивної позиції учасників і відвідувачів.

Джерело: "Літакцент"

Соціальні мережі
bottom of page