top of page

Книга Джоан Роулінг «Iкабог» уже на полицях книжкових магазинів


Надійшла у продаж нова книга Джоан Роулінг «Ікабог». Авторка семи книг про Гаррі Поттера вже публікувала онлайн розділи книги, щоб підбадьорити дітей та їхніх батьків, які змушені під час карантину сидіти вдома.


На 280 сторінках казки для дітей від 7 до 9 років розгортається протистояння двох королівств: заможної Корнікопії та похмурого Смурланду, де мешкало болотне чудисько Ікабог. Останнього вважали дитячою фантазією, поки чутки не стали реальністю. Король Корнікопії – залежний від радників Фред – вирішує вирушити на пошуки монстра.


«Ікабог – це історія про правду і зловживання владою. Щоб попередити одне очевидне запитання: ця ідея прийшла до мене понад десять років тому, отож вона не має сприйматися як відповідь на все, що відбувається в світі прямо зараз. Теми поза часом і можуть стосуватися будь-якої епохи та будь-якої країни», – так відповіла письменниця на запитання щодо того, чи часом «Ікабог» не є уособленням коронавірусних часів.


Улітку Роулінг просила малих читачів надіслати малюнки для ілюстрації книги. Усього письменниця отримала 18 тисяч ілюстрацій з усього світу.


Книга виходить відразу вісьмома мовами. Видавці запланували широку рекламну кампанію щодо промоції новинки. Зокрема, передбачалося провести свято Ікабога в книгарнях. Проте локдаун у Великій Британії та країнах Європи змінив плани – основні активності перемістилися в інтернет.


До речі, роялті від книги надійдуть у благодійний фонд Volant Charitable Trust, який підтримує групи, що постраждали від Covid-19.


Джерело: «Yakaboo»

Commentaires


Соціальні мережі
bottom of page