top of page

Львів’янка номінована на Міжнародну премію True Story Award за родинну історію про Донбас і Галичину


Репортаж львівської журналістки Вікторії Дяченко претендує на перемогу у всесвітньому конкурсі лонгрідів True Story Award серед 39 текстів з усього світу.


Студентка Франкового університету, львів’янка Вікторія Дяченко увійшла до фіналу престижної премії True Story Award з особистою родинною історією про Донбас і Галичину. Вона єдина українка серед 39 фіналістів конкурсу. Номінантів обирали серед 1179 текстів від конкурсантів зі 101 країни.


Шанс на перемогу Вікторії Дяченко принесла опублікована на «Reporters» історія «Своє. Рідне» – ніжна й глибока оповідь про рідних, долі яких спростовують міф, нібито сім’ї, де мама – галичанка, а батько – донбасівець (чи навпаки), приречені розпастися.


«Ця премія є першою глобальною нагородою для репортерів з усього світу – на відміну від, наприклад, Пулітцерівської премії, яка відзначає журналістів зі США.


Тексти минулорічних переможців є прикладами вищого репортерського пілотажу – такого рівня матеріали хочеться частіше зустрічати і в українських медіа. Власне, на це працює і наша команда, долучаючись до розвитку української школи репортажу. Те, що текст Вікторії потрапив до фіналу True Story Award, є свідченням того, що рухаємося у правильному напрямку», – говорить шеф-редакторка «Reporters» Марічка Паплаускайте.


Імена трьох переможців назвуть на Міжнародному фестивалі Reportagen у Берні 20 серпня цього року.


True Story Award – міжнародний журналістський конкурс, заснований швейцарським журналом «Reportagen». Мета премії – зробити почутими у світі голоси репортерів і репортерок із різних країн. Журі True Story Award відзначає авторів та авторок, які пишуть 12 мовами і відзначилися глибиною досліджень, якістю журналістики та соціальною актуальністю історії.


Учасниками конкурсу є журналісти «The New York Times Magazine», «VICE», «GQ Magazine», «Vanity Fair», «The New Yorker», «The Guardian», «EL PAÍS», «Le Monde», «Die Zeit», «Gazeta Wyborcza» тощо.


Comments


Соціальні мережі
bottom of page