top of page

Стартував Всеукраїнський літературний конкурс імені Олександра Олеся за кращу збірку лірики


19 років поспіль ГО «Сумське земляцтво у місті Києві» шукає сучасних талановитих ліриків, щоб осяяти їхню творчість ім’ям Олександра Олеся. З огляду на загальнодержавний статус премії (переможці визначаються з різних куточків України) Національна спілка письменників України та Сумське земляцтво 2021 року ухвалили рішення бути співорганізаторами цієї престижної премії.


Щоби взяти участь у конкурсі, потрібно надіслати свої україномовні книжки (3 примірники), надруковані не раніше, як за три роки до подання. Допускається як висунення від творчих спілок і громадських організацій, так і самовисунення з обов’язковим зазначенням координат автора.


Книжки з поданнями надсилати (простий переказ) до 10 листопада 2021 року за адресою: 01015, м. Київ, вул. Московська, 46/2, офіс 30, ГО «Сумське земляцтво у м. Києві».


Зауважимо, що переможця, якого щорічно визначають у листопаді, напередодні дня народження Олександра Олеся, нагороджують дипломом та медаллю із врученням грошової винагороди. Церемонія відбувається урочисто за участю письменників, митців, представників Сумського земляцтва.


За роки існування премії її лауреатами були: Володимир Мордань, Юрій Назаренко, Людмила Овдієнко, Олекса Ющенко, Антонія Цвіт, Михайло Пасічник, Микола Гриценко, Анатолій Матвійчук, Наталка Поклад, Лілія Золотоноша, Борис Олійник, Михайло Шевченко, Наталія Матюх, Юлія Бережко-Камінська й інші талановиті автори.


Джерело: «НСПУ»


Comments


Соціальні мережі
bottom of page