top of page

Українська ілюстраторка ввійшла до короткого списку Болонської виставки


Художниця Оксана Драчковська потрапила до короткого списку 55-ї Болонської виставки ілюстраторів.


На цьогорічну виставку в Італії надійшли заявки від 3235 художників із 68 країн. Міжнародне журі обрало 303 фіналістів. Для участі в конкурсі треба було надіслати п’ять ілюстрацій, об’єднаних однією тематикою.



«Передусім це моя власна перемога для самої себе. Знаєте, це коли ти колись вигадав собі мрію, потихеньку йшов до неї, і одного дня несподівано вона здійснюється. Звісно, я чудово розумію, що всі ці конкурси є відносними, і знаю, що в Україні є дуже багато класних ілюстраторів, на яких я рівняюся. Тому зовсім не вважаю себе найкращою навіть після того, як стала фіналісткою. Але хочу, щоб це було великим стимулом та натхненням для молодих ілюстраторів. Усе можливо, якщо дуже хотіти й багато працювати», – вважає Оксана Драчковська.


За її словами, у зв’язку з пандемією Covid-19, цьогоріч усі конкурсанти надсилали роботи в цифровому форматі, а не поштою, як це було в попередні роки. Тому учасників було набагато більше.


Оксана Драчковська наголошує, що кожен художник, який працює з книжками, мріє потрапити на Болонську виставку ілюстраторів.


«Я надсилала роботи шість років поспіль і, чесно кажучи, останнім часом уже навіть не сподівалася, просто робила це автоматично. Але тепер розумію, що ті перші мої ілюстрації були дуже незрілими», – додає ілюстраторка.



Болонська виставка ілюстраторів проходить щороку, починаючи з 1967-го. Мета цього конкурсу – демонстрація останніх трендів ілюстрації через нові імена художників. Виставка організовується в межах Ярмарку дитячої книжки у Болоньї (Італія), що є провідною торговицею дитячих книжок у світі. Цьогоріч подія проходитиме з 14 по 17 червня.


Джерело: «Читомо»

Соціальні мережі
bottom of page