top of page

Фільм за п’єсою Наталії Ворожбит представлятиме Україну на премії «Оскар»


Картина драматургині та режисерки Наталі Ворожбит «Погані дороги» представлятиме Україну на 94-й премії «Оскар» Американської академії кіномистецтв і наук у категорії «Міжнародний повнометражний фільм».


Крім цієї стрічки, за право представляти нашу державу на престижній кінопремії змагалися фільми: «Відблиск» Валентина Васяновича, «Носоріг» Олега Сенцова, «Стоп-Земля» Катерини Горностай, «Чому я живий» Віллена Новака.


Художній фільм «Погані дороги» складається з чотирьох новел. Події відбуваються у 2015 році на дорогах українського сходу. Кожна з історій розповідає про сильні стосунки між людьми, що виникають на тлі війни.


«Цьогоріч відбір був по-справжньому конкурентним і драматичним: змагалися фільми, у кожного з яких є беззаперечні чесноти, необхідні для перспективної участі в оскарівських перегонах», − прокоментував рішення голова Українського Оскарівського комітету Алік Шпилюк.


Наталя Ворожбит – режисерка, сценаристка та драматургиня. За її сценаріями створили фільми «Кіборги», «Дике поле», телевізійний серіал «Спіймати Кайдаша».


Стрічка «Погані дороги» вийшла у 2020-му, у ній Ворожбит вперше стала режисеркою. Картина отримала відзнаку на «Тижні критики» Венеціанського кінофестивалю і три нагороди української премії кінокритиків «Кіноколо». Також Наталя Ворожбит стала лауреаткою премії «Women In Arts» у 2020 році.


Цього року також вийшла друком п’єса Ворожбит «Погані дороги». Нещодавно Наталя Ворожбит стала лауреаткою премії імені Довженка.


Джерело: «Читомо»



Opmerkingen


Соціальні мережі
bottom of page