top of page

Їжа та історія: вийшло унікальне видання про українську кухню


Надруковані перші примірники видання з кулінарної дипломатії «Україна: їжа та історія». Через традиції приготування страв воно розповідає про історію, культуру, регіональні ідентичності, природу, побут, звичаї та обрядовість, красу і розмаїття України.


«Це перший сигнальний примірник нашого видання з кулінарної дипломатії «Україна: їжа та історія»! Понад пів року його створювали колеги з Українського інституту, команда проєкту «Їжакультура», дослідники історії національної кухні, фахівці з дипломатичного протоколу й етикету, провідні українські шефи з різних куточків держави, фуд-стилісти та фотографи. Це не просто збірник рецептів (хоча їх тут чимало!), а книжка, що розповідає про національну кухню як культурне надбання і частину нематеріальної спадщини України, важливий інструмент культурної дипломатії та міжкультурного спілкування», – розповів директор Українського інституту Володимир Шейко.


За його словами, на цю книгу великі плани: переклади і видання іншими мовами, презентації, майстер-класи, партнерство зі світовими кулінарними виданнями та блогерами, і, звісно, співпраця з закордонними дипломатичними установами України, які традиційно приділяють значну увагу кулінарній дипломатії.


Безкоштовну електронну версію видання невдовзі можна буде переглянути на сайті Українського інституту.


Comments


Соціальні мережі
bottom of page