top of page

Очільником Українського інституту книги став Ростислав Семків


Міністр культури Євген Нищук під час брифінгу на тему «Новий підхід до літератури і читання в Україні» представив в.о. директора Українського інституту книги.

Ним став Ростислав Семків, літературознавець, літературний критик, перекладач, видавець, доцент Національного університету «Києво-Могилянська Академія».

Міністерство культури пізніше проведе прозорий конкурс на постійного очільника інституту.

“До оголошення офіційного конкурсу на посаду, тобто 4 місяці до нового року, я виконуватиму обов’язки директора Українського Інституту книги”, – написав у Facebook Семків.

Інститут книги буде працювати за адресою Ярославів вал, 36.

Нагадаємо, 28 січня Верховна Рада України проголосувала за створення Інституту книги, а у лютому Петро Порошенко підписав відповідний закон.

У ньому документі зазначено, що «Український інститут книги є державною установою, що належить до сфери управління центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах культури та мистецтв, і здійснює свою діяльність відповідно до статуту, який затверджується органом управління».

До розробки статуту Інституту книги буде залучено громадські організації у сфері культури, книговидання та книгорозповсюджування.

Основні завдання цієї інституції – підтримка книговидання в Україні, популяризація читання, стимулювання перекладацької діяльності, популяризація української літератури у світі.

Джерело: ЛітАкцент

Соціальні мережі
bottom of page