top of page

Три кроки зі створення якісного буклета (ілюстрована інструкція)


видавництво издательство типография полиграфия печать буклетов

Крок 1 з 3: Що помістити в буклет

1. Для початку треба вирішити, що саме ви хочете донести людям. Найкращий буклет несе в собі одну ідею, мету або тему. Занадто багато цілей заплутають читачів вашого буклета.

2. Додайте в буклет невеликий опис вашої організації.

3. Виберіть «Заклик до дії». Вирішіть, до чого підштовхує людей ваш буклет, а щоб простіше і доступніше донести до них, уважно перечитайте пункт 1.

Наприклад, заклик до дії може полягати у пожертві коштів, як у випадку з кампаніями державних чиновників на їх сторінках в соціальних мережах або по електронній пошті. Зробіть цей заклик коротким, але потужним.

Розмістіть «Заклик до дії» на внутрішній частині буклета.

4. Приберіть усі жаргонізми з тексту. Якщо ви не розраховуєте тільки на високоспеціалізовану групу людей, то робіть буклети для простих людей. Приберіть усі кліше і заяложені фрази.

5. Введіть контактні дані. Передня частина буклета добре підходить для розміщення адреси вашого сайту, в той час як його задня частина може містити дані про місцезнаходження, поштову адресу.

Ви можете зберегти онлайн зображення карти місцевості, де знаходиться ваш офіс, і помістити його на задню частину буклета, щоб люди змогли простіше знайти вас. Переконайтеся, що на карті відображені всі головні вулиці і орієнтири міста.

6. Розбавляйте текст зображеннями. Розділіть вашу додаткову інформацію на невеликі уривки, які можна розташувати в 6 секціях буклета на два згини.

Крок 2 з 3: Форматування інформації у буклеті

1. Візьміть аркуш формату А4. Зробіть два згини і спробуйте помістити необхідну інформацію. Попросіть кожного, хто працює над ним, зробити свій зразок розміщення інформації в буклеті, для того, щоб поділитися ідеями про те, що має бути попереду, у середині і ззаду буклета.

2. Помістіть логотип вашої організації спереду і ззаду буклета. Можете також обговорити розміщення його в середині. Переконайтеся, що він буде помічений, коли людина візьме буклет.

3. Зробіть заголовки для передньої та внутрішньої частин буклета. Місце, де буде розташована найбільша частина тексту, спрямує погляд читача до вашого головного послання.

4. Запропонуйте певні шрифти та форматування для кожного фрагменту тексту. Ось кілька порад для дизайну буклета:

  • Робіть розмір шрифту не менше 12. Інакше його буде важко прочитати.

  • Використовуйте виділення жирним або курсивом, щоб підкреслити інформацію.

  • Не використовуйте більше 2 видів шрифтів. Переконайтеся, що вибрані вами шрифти читабельні, роздрукувавши зразок тексту потрібного розміру.

5. Щоб представити дані у вигляді списку, використовуйте маркери жирних точок. Також можете використовувати нумерований список.

6. Виберіть колір фону вашого буклета, який добре виглядає у друкованому варіанті. Якщо ви плануєте віддати буклети в професійний друк, то фон можна зробити яскравіше, однак не варто забувати, що надто хитромудрий фоновий колір буде відволікати від суті тексту.

Крок 3 з 3: Проєктування буклета

1. Зберіть ваші зображення. Зробіть цифрові копії зображень, щоб використовувати їх при проєктуванні буклета. Є кілька місць, де можна знайти гарні зображення, крім вашого власного фотоархіву:

  • Найміть професійного фотографа для зйомок вашого офісу, або того, про що власне буклет. Пам'ятайте про те, що хороші фотографії збільшують ефективність буклета.

  • Знайдіть або купіть вже готові фото. Скористайтеся будь-яким пошуковиком і знайдіть потрібне фото. Натисніть на зображення і дізнайтеся, відкрито воно для використання, або його потрібно купити. Хороші готові зображення коштують у межах 5 доларів або нижче.

  • Купіть права на фотографії в соціальних мережах або у місцевих фотографів. Якщо вам потрібно приголомшливе фото для одного проєкту, то купівля фото з запропонованого асортименту стане чудовою інвестицією. Порівняйте вартість фотографій і обговоріть обмеження прав власності, якщо це зображення ви будете використовувати тільки в одному проєкті.

2. Виберіть програму, яка створює буклети, або зверніться до професійних дизайнерів.

Дизайнери "Видавничого будинку "Еллада" розроблять оригінальні дизайн-макети різноманітної поліграфії будь-якої складності. Наші фахівці виготовлять оригінал-макет майбутньої друкованої продукції, що дозволить побачити зразок замовлення у максимально наближеному до кінцевого вигляді, це дає можливість відкорегувати всі нюанси і отримати найкращий результат.

3. Попросіть кілька людей перевірити ваш буклет. Автоматичної перевірки орфографії не достатньо для друкованих проектів. Попросіть інших людей, які беруть участь у цьому проекті, перевірити правильність написання тексту і знайти можливі помилки. Разом із тим, як ви відправите електронну версію буклета на перевірку своїм колегам, роздрукуйте пробну копію на своєму принтері. В роздрукованому вигляді ви зможете помітити різні помилки.

Якщо ви замовите друк у "Видавничому будинку "Еллада", наш коректор перевірить авторський текст на наявність помилок (орфографічних, пунктуаційних, смислових, логічних, стилістичних, фактологічних, буквенних неточностей та огріхів верстки) і відповідність стандартам оформлення того чи іншого виду видання; перевірить правильність побудови таблиць, малюнків і креслень, відповідність їх підписів до коментування в тексті; уніфікує текст; звірить сигнальний примірник.

4. Роздрукуйте буклет. Найкраще це зробити у друкарні, особливо коли ви робите поліграфію для бізнесу або організації. Вам потрібно буде вибрати тип паперу, розмір, визначити час на друк і спосіб визначення якості буклету. Пам’ятайте: ви повинні створити такий буклет, щоб люди захотіли залишити його собі.

Друкарня повного циклу "Видавничого будинку "Еллада" пропонує друкарські та післядрукарські послуги на сучасному обладнанні. Наші технології дозволяють виконувати поліграфічні роботи різного рівня складності якісно та у встановлений термін.

5. Залишається тільки розповсюдити буклет. Адже його цінність визначається тим, як добре ви визначили цільову аудиторію і розповсюдили інформацію. Найміть людей, щоб розповсюдити буклети, попросіть місцеві компанії розташувати їх у себе на вході тощо.

Бажаємо успіху!

За матеріалами: help-me.pp.ua

Соціальні мережі
bottom of page